Kadıköy Belediyesi'nden Yeni Akit açıklaması

Yeni Akit Gazetesi'nin Kadıköy Belediyesi’ni ve emniyet güçlerini zan altında bırakan gerçeğe aykırı haberler yaptığı belirtildi

Kadıköy Belediyesi'nden Yeni Akit açıklaması

Kadıköy Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

9 -10 ve 11 Ocak tarihlerinde Yeni Akit gazetesinde Muhammed Uzun imzalı belediyemizi hedef gösteren gerçeğe aykırı haberlere yer verilmiştir.

Son olarak 11 Ocak tarihli Muhammed Uzun imzalı “CHP’NİN ARAÇLARI KOBANİ’DE ÇIKTI” haberde tümüyle asılsız hem emniyet güçlerini hem de belediyemizi zan altında bırakan ifadeler yer almaktadır. Uzun imzalı üç gün üst üste yapılan haberlerde sadece hedef gösterme ve karalama değil aynı zamanda suç içeren ifadeler yer almaktadır. Haberlerin içeriğindeki çelişkiler ise haberlerin doğru olmadığını ispatlamaktadır.

Uzun ilk haberinde araçların kayıp olduğunu yazmış, ikinci haberinde bu araçların HDP’li belediyelere verildiğini yazmış, üçüncü haberinde ise araçların Kobani’de olduğunu yazmıştır. 9 Ocak tarihli haberinde kayıp olduğunu iddia ettiği araçların 10 Ocak’ta nerede olduğunu bulmuş, 11 Ocak haberinde ise bu araçlardan 4 tanesinin Kobani’de olduğunu yazmıştır.

Belediyemiz tarafından 1984 yılından itibaren çeşitli tarihlerde Valilik Kararı ile ve/veya ihtiyaç ve talep eden belediyelere encümen kararı ile araç desteğinde bulunmuştur. Bu araçların hangi tarihlerde hangi belediyelere gönderildiği Encümen kararları ile kayıt altındadır. İlgili belediyelerin bazıları belde oldukları ve 12/11/2012 tarihli 6360 Kanun ile kapatılmıştır. İlgili belediyeler trafik tescil işlemlerini yaptırmamasından kaynaklanan sorunlarla ilgili Sayıştay raporları tutulmuş olmuş yazışmalar devam etmektedir.

11 Ocak tarihli “Chp’nin Araçları Kobani’de Çıktı” başlıklı haberde belirtilen bir durum asla söz konusu değildir. Bu haber hem belediyemizi hem de emniyet güçlerini de zan altında bırakan ifadeler içermektedir.

Emniyet güçlerinin bilgisi ve izni dışında resmi plakalı bir aracın Türkiye sınırları dışında bir yere gitmesi mümkün değildir.

Yeni Akit gazetesi 1984 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Belediyesi’nin ilçe belediyesi olması dolayısıyla verildiği belirtilen ancak fiziki olarak tahsisi ile ilgili resmi yazışmaların halen sürdüğü, Sayıştay raporuna konu olan 3 aracın 33 yıl sonra kullanılabilir olduğu gerçeği yansıtmamaktadır. Bu araçların ülke dışına çıkarılarak “Mehmetçik’e yönelik hain pusularda kullanıldığı” iddiası güvenlik güçlerini küçük düşürmekte, rencide etmekte ve zan altında bırakmaktadır.

Kadıköy Belediyesi parti ayrımı yapmaksızın ihtiyacı olan ve talep eden belediyelere kamunun ihtiyaçlarının karşılanmasını gözeterek ve dayanışma esasına uygun olarak destekte bulunmuştur. Kamu kurumları arasında yaşanan bu dayanışmanın “terör örgütüne destek” olarak lanse edilmesi gazetecilik sınır ve ahlakını aşmakta suç içermektedir.

Belediyemiz tarafından; MHP’li Afyon Işıklar Belediyesi, AKP’li Malatya Güzelyurt Belediyesi, AKP’li Suvermez Belediyesi, MHP’li Osmaniye Ellek Belediyesi gibi pek çok belediyeye araç gönderilmiştir. Örneğin 34 LFB 71 Plakalı araç tahsis edildiğinde Bingöl Yayladere Belediyesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından aday gösterilen belediye başkanı tarafından yönetiliyordu.

Kadıköy Belediyesi’ni hedef haline getirmeyi amaçlayan haberde MHP ve AKP’li belediyelere gönderilen araçlar özellikle belirtilmemiştir.

Gerçeği yansıtmayan, tamamen karalama amaçlı, suç ve hakaret içeren haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunulup, hukuki süreç belediyemiz tarafından başlatılmıştır.

ulusal.com.tr

Kadıköy Belediyesi yeni akit