Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler genişletiliyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler genişletiliyor. Erzincan'da Yeşilyaka, Bilecik'te Aşağıköy ve Siirt'te Taşyaka ve Kayahisar köyleri karantinaya alındı. Ayrıca Siirt'te Kayalı mezrası ile Kesmetaş köyüne bağlı Bindal ve Ankebir mezralarının da 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler genişletiliyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler genişletiliyor. Erzincan'da 1 köy, Bilecik'te 1 köy, Siirt'te 2 köy ve 3 mezra daha karantinaya alındı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Çayırlı ilçesine bağlı Yeşilyaka köyünün 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

Bilecik'te, İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Bilal Şentürk başkanlığında bir araya geldi. Kurulda, merkeze bağlı Aşağıköy köyünde Kovid-19 çıkması nedeniyle karantina uygulanmasına karar verildi. Bu kararla enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtildi.

Siirt'te ise Kesmetaş köyünde bazı vatandaşların Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması ve İstanbul ile diğer illerden gelişlerde bazı yurttaşların ev karantina kurallarına uymaması sonucu harekete geçildi. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, karantina konusunda yeni kararlar alındığı bildirildi.

İlçeye bağlı Taşyaka ve Kayahisar köylerinin yanı sıra Kayalı mezrası ile Kesmetaş köyüne bağlı Bindal ve Ankebir mezralarının 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi. Sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığı aktarıldı.

İlçeye bağlı Akgeçit köyünde de 2-16 Nisan tarihlerinde 14 günlük karantina uygulamasına geçilmişti.

ulusal.com.tr

koronavirüs Bilecik Erzincan siirt