Isparta, Soma’daki acıyı paylaştı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanılan facia sebebiyle yaşamını yitiren maden emekçilerimiz için tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da bir dizi eylem tertip edildi.

Isparta, Soma’daki acıyı paylaştı

Umut ışığı hiç sönmedi!

İlk eylem, gece 01:00’da Kaymakkapı Meydanı’nda Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından saygı nöbeti ile başladı. Sabah saat 04:00’a kadar süregelen eylemde; TGB’liler mum yakarak madenden gelecek iyi haberler olması ümidiyle emekçilerimiz için umut ışığının sönmediğini temsil ettiler.

Diğer eylemse saat 17:30 sularında Türkiye Gençlik Birliği, TKP, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, Eğitim-Sen Isparta Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Isparta halkının yoğun katılımlarıyla Kafeler Caddesi’nde gerçekleştirildi.

Eyleme; Genç Fenerbahçeliler, UltrAslan, Çarşı taraftar grupları da destek verdi.

“Bir avuç kömür eder mi bir ömür?”

Eylemde “katil AKP”, “kaza değil cinayet”, “acının rengini SOrMA”, “oysa yanan bizdik, siz kömür sandınız”, “kömürü sevmiyorum; ya uğruna can veriliyor ya uğruna oy veriliyor!”, “ocağımız söndü anne! Babam nerede?”, “demek ki kömür yalnızca bir evi ısıtmazmış; yakabilirmiş de milyonlarca yüreği”, “bugün Soma’ya ağlayanları yarın tomayla susturacaklar; susma!”, “bu ülkedeki en temiz şey senin çizmelerin”, “kaza değil cinayet, kader değil katliam”, “cinayeti gördük, katilleri biliyoruz, hesap soruyoruz!”, “bir avuç kömür eder mi bir ömür?”, “Roboski, Gezi, Reyhanlı, Soma; katili hep aynı!” dövizleri ile yürüyen kitle örgütleri “Mehmet İstif ölümsüzdür!”, “maden işçisi onurumuzdur”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak”, “hükümet istifa”, “maden işçisi yalnız değildir” sloganları, alkış ve ıslıklar eşliğinde AKP iktidarını protesto etti.

Haber: Yasin GÖKDOĞAN

Fotoğraf: Barış YURTERİ

ulusalkanal.com.tr