ABD’de koronavirüs kâbusu sürüyor

Amerika’da koronavirüs kâbusu sürüyor. Dünyada Kovid-19’un en etkili olduğu ülkelerden ABD'de bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. Vaka sayısı 20 bine ulaştı. Ülkede 260 kişi yaşamını yitirdi. Amerika’da koronavirüsün faturası ise hastalara kesiliyor. Bir kadından test yaptırdığı için 35 bin dolar alındı.

ABD’de koronavirüs kâbusu sürüyor

ABD'de koronavirüs hızla yayılırken ölümler de her geçen gün artıyor. Salgının faturası ise hastalara kesiliyor.

Dünyada Kovid-19'un en etkili olduğu ülkelerden ABD'de bilanço ağırlaştı. Ülkede vaka sayısı 19 bin 624'e, ölü sayısı 260'a ulaştı.

Sağlık sisteminin pahalılığı nedeniyle sık sık eleştirilen ABD'deki hastane faturaları Kovid-19 salgını nedeniyle bir kez daha gündeme geldi.

Koronavirüs teşhisi konulan ve daha sonrasında tedavi olan Danni Askini isimli bir kadın, yaşadığı süreci sosyal medya hesabından anlattı.

Nefes darlığı, ateş, öksürük ve baş ağrısı gibi belirtileri olan Askini, ilk olarak Boston'da bir hastanenin acil servisine gitti. Burada kendisine "zaturre" olabileceği ve evine gidebileceği söylendi. Belirtilerinin sürmesi ve kötüleşmesi üzerine hastaneye yine başvurdu. Ve kendisine Kovid-19 testi yapıldı. Askini, testten 3 gün sonra aldığı sonuçlarda kendisinde virüse rastlandığını kaydetti.

Hasta kadına kesilen fatura ise şaşırttı. “Önüme 34 bin 927 dolarlık bir fatura geldi” diyen ABD’li kadın, devlet destekli sağlık sigortasına başvurduğunu ve bekleme sürecinde olduğunu aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ücretsiz Kovid-19 testi imkânı sağlayan tasarıyı onaylamasına rağmen sigorta kapsamına ve hastanelere göre faturalar değişiklik gösteriyor. Testler ve tedavi için ABD'lilere ortalama 9 bin dolar fatura çıkarken, kişinin tedavi sürecine göre bu rakam 20 bin doları bulabiliyor.

Virüsün tüm bölgelere yayıldığı Amerika’da, New York eyaletinde koronavirüs ölümleri çift basamaklı rakamlara ulaştı.

New York’ta yeni vaka sayısı 10 binin üzerinde seyrederken, bir gün önce 43 olan ölüm sayısı 56’ya yükselmiş durumda.

New York Belediye Başkanı Bill Blasio, yaptığı basın toplantısında, “Bunu söylemekten nefret ediyorum, ama doğru. Artık bu krizin merkez üssüyüz” ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs