"Visegrad Grubu" Almanya'nın politikalarına uymama kararı aldı

Mülteci krizi Avrupa'da ayrılıklara neden oldu. Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Polonya; Almanya Başbakan Angela Merkel’in davet ettiği mülteciler ile ilgilenmeme kararı aldı. 4 ülkenin yer aldığı "Visegrad Grubu", mülteciler konusunda Almanya'nın aldığı karara uymayacağını duyurdu.

"Visegrad Grubu" Almanya'nın politikalarına uymama kararı aldı

Almanya’nın mülteci politikasına karşı çıkan Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Polonya, Başbakan Angela Merkel’in davet ettiği mültecilerle ilgilenmeme kararı aldı.

Şu ana kadar sadece sekiz iltica başvurusunu kabul eden Slovakya’nın Başbakanı Robert Fico, Merkel’in mültecilere sınırları açmakla hata yaptığını, şimdi de bütün Avrupa Birliği'nin bunun ceremesine ortak etmeye çalıştığını öne sürdü.

Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Polonya’nın yer aldığı "Visegrad Grubu" iltica politikasında Almanya’yı izlemeyeceklerini, Almanya’nın davet ettiği mültecilerle de ilgilenmeyeceklerini duyurdu.

Dört ülkenin başbakanları, yakın zamanda Prag’da bir araya gelerek Bulgaristan ve Makedonya başbakanları ile "dış sınırları koruma" imkânlarını görüşecek.

ulusalkanal.com.tr