Özel: İçtüzük artık daha kalın kırmızı çizgimiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bayram sonrası gündeme gelecek iç tüzük değişikliğinin CHP’nin kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. İç tüzük değişikliğinin AKP’nin Meclis’te istediği gibi at oynatması anlamına geldiğini söyleyen Özel “Saray’ın Meclis’i işlevsizleştirme çabası var” dedi.

Özel: İçtüzük artık daha kalın kırmızı çizgimiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te iç tüzük değişikliği hamlesine tepki gösterdi.

İç tüzük değişikliğinin AKP’nin Meclis’te istediği gibi at oynatması anlamına geldiğini söyleyen Özel, “AKP Meclis’te gerginlik istiyor” dedi.

Milliyet gazetesine konuşan Özel, iç tüzük değişikliği ile ilgili “eskiden de kırmızı çizgimizdi, artık daha kalın bir kırmızı çizgimiz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan istifa etmesinin ardından AKP’nin meclis grubunun bütünüyle Saray’ın hakimiyeti altına girdiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın besmele çeker gibi her söze “sayın Cumhurbaşkanımız” ifadesiyle başladığını belirten Özel, Saray’ın amacının Meclis’i işlevsiz hale getirmek olduğunu vurguladı.

AKP’nin istediği şekilde iç tüzüğün değişmesinin, Milletvekilleri’nin bankamatik memuruna dönüşmesi anlamına geldiğini belirten Özel, “yoklama istememek demek Meclis’in 5-10 vekil ile çalışması demek” dedi.

ulusalkanal.com.tr