Türkiye'nin PYD'ye karşı atacağı adımlar Washington'u telaşlandırdı

Türkiye'nin PYD'ye karşı atacağı adımlar Washington'u telaşlandırdı. Suriye'nin Kuzeyindeki koridoru engelleme girişimleri Bipartisan Policy Center adlı düşünce kuruluşunda konuşuldu. Amerikalı uzmanlar, Türk Ordusunun "Kürt koridoru"na müdahalesini endişe ile karşıladı. Türkiye'deki hükümet kurma sürecinde de en uygun seçeneğin AKP-CHP koalisyonu olduğu belirtildi.

Türkiye'nin PYD'ye karşı atacağı adımlar Washington'u telaşlandırdı

Amerika, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Kürt Koridoru"na müdahalesinden endişeli. O endişeler, ABD'nin eski Ankara büyükelçileri Morton Abramowiz ve Eric Edelman'ın kurucusu olduğu Bipartisan Policy Center adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği açıkoturumda dile getirildi.

"Türkiye ve Kürtler: Seçim sonrası ilerleme perspektifi" başlıklı oturumun konuşmacıları, Alan Makovsky, Aliza Marcus, John Hanna ve Denise Natali'yi. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, konuşmacılar Ayn el Arap'ta yaşananların ABD ve PKK ortaklığının başarısı olduğunu vurguladı. Türk ordusunun Suriye'ye girmesi "kötü bir fikir" olduğu savunuldu.

"Amerika özerkliği desteklemeli" görüşünde hem fikir olan konuşmacılar, ABD'nin en yakın müttefikinin HDP olduğunu vurguladı. "HDP bize İncirlik Üssü'nü kullanma şansı verecek" tespiti yapıldı.

Oturumda PKK'nın yasal zemine oturtulması konusu da görüşüldü. PKK'nın tanınmasının ABD çıkarları için de en iyisi olduğunu ve bunun desteklenmesi gerektiği belirtildi.

Bipartisan Policy Center'da Türkiye için koalisyon seçenekleri de ele alındı. AKP-HDP koalisyonunun en uygun seçenek olduğu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı duruşu nedeniyle bu seçeneğin imkansız hale geldiği ifade edildi. Bu nedenle AKP-CHP koalisyonunun en uygun seçenek olduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

abd Türk Silahlı Kuvvetleri