Ergenekon kararı tartışılıyor

Ergenekon davasında gerekçeli kararın açıklanmasının ardından 12 yıl süren FETÖ kumpası çöktü. Mahkemenin beraat kararına gerekçe olarak “Delil yetersizliğini” göstermesine eleştiriler geldi. Ulusal Kanal’a konuşan Avukat Nusret Senem mahkemenin iki yönlü bir karar verdiğini söyledi. “Örgüt yoktur” kararıyla FETÖ tertibinin yerle bir edildiğini belirten Nusret Senem "Delil yetersizliği" kararının hatalı olduğunu ifade etti.

12 yıl geçti, gerekçeli karar açıklandı. FETÖ kumpası çöktü. Beraata “delil yetersizliğinin gösterilmesi” ise eleştirildi.

İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon davasında gerekçeli kararını 3 Eylül’de açıklamıştı. 739 sayfalık kararda mahkeme “Ergenekon diye bir örgütün olmadığını” bildirdi.

Ancak mahkemenin sahte deliller ve beraat kararını “ delil yetersizliğinden” vermesi ise eleştirilere neden oldu. Oysa Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi, bozma kararında delillerin sahteliğine dikkat çekmişti, “FETÖ tertibi” demişti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem mahkemenin gerekçesini Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Senem, mahkemenin “örgüt yoktur” kararının doğru olduğunu belirtti.

Senem, mahkemenin beraata delil yetersizliğini göstermesinin ise hatalı bir karar olduğunu söyledi.

Nusret Senem, sanıklara atfedilen suçları ispat edecek merciinin savcılık makamı olduğunu da hatırlattı.

Mahkemenin emekli Astsubay Oktay Yıldırım ile Mehmet Demirtaş’a “tehlikeli madde bulundurmaktan” verdiği hapis cezası da eleştirildi. Senem, bu kararın Yargıtay’da düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

ulusal.com.tr

fetö ergenekon ulusal kanal nusret senem