Kılıçdaroğlu'na Exeter mezunu danışman! Exeter Üniversitesi hangi faaliyetleri yürütüyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken'i yeni başdanışmanı olarak görevlendirdi. "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun teveccühleriyle Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildim" diye açıklama yapan Eken, İngiltere'deki Exeter Üniversitesi mezunu. Peki nedir Exeter Üniversitesi? Hangi faaliyetleri yürütüyor? Hangi alanlarda yoğunlaşıyor? İşte tüm bu soruların yanıtları...

Kılıçdaroğlu'na Exeter mezunu danışman! Exeter Üniversitesi hangi faaliyetleri yürütüyor?

Ekonomist yazar Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na başdanışman olarak atandı. Eken gelişmeyi Twitter hesabından "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Ana Muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun teveccühleriyle Genel Başkan Baş Danışmanı olarak gorevlendirildim." ifadeleriyle duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun teveccühü ile "başdanışman" olan Eken, İngiliz Exeter Üniversitesi mezunu. Peki Exeter Üniversitesi neden önemli?

Exeter Üniversitesi, emperyalizmin ezilen ülkeler için yönetici yetiştirdiği kuruluş olarak biliniyor. Üniversite, İngiliz üniversiteleri arasında "Kürt Araştırmaları Enstitüsü" olan tek yüksek öğretim kurumu. Bu üniversite Abdullah Gül’e de sonradan "fahri doktora" ünvanı vermişti.

Dikkat çeken bir başka özellik ise üniversitenin İngiliz istihbarat servisleriyle bağlantısı. İngiliz istihbaratının yurt dışı görevlere gönderilecek ajanlarının önemli bir bölümü Exeter Üniversitesi’nde eğitim görür. Ayrıca Arap ve İslam Dünyası ile Kürtler hakkında uzmanlaşması gereken İngiliz ajanlar da bu üniversitenin hocaları tarafından eğitilir.

Üniversitenin kendi yayınlarında, Irak’ın kuzeyinden "Irak Kürdistanı" diye söz edilir. Exeter Üniversitesi’nden mezun olan veya doktorasını burada yapan kişileri, daha sonra özellikle İslam ülkelerinde önemli ekonomik ve siyasi kuruluşların başında görmek mümkündür.

ulusal.com.tr

chp kemal kılıçdaroğlu