Rusya: Gemilerimiz vurmaya hazır

Rusya: Gemilerimiz vurmaya hazır

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, ülkesinin Akdeniz'deki savaş gemilerinin gerekli olması hâlinde IŞİD karşıtı operasyonlarda kullanılabileceğini söyledi.

Komsomolskaya Pravda gazetesine demecinde, ''Rus donanması her an Suriye'deki IŞİD mevzilerine roket saldırısı düzenleyebilir'' diyen Kartapolov, Akdeniz'deki savaş gemilerinin de Suriye'de IŞİD operasyonlarında kullanılabileceğini söyledi. Kartapolov, Akdeniz'deki savaş gemilerinin IŞİD karşıtı koalisyonun uçaklarına karşı hava savunma sistemlerini kullanmadığı bilgisini de paylaştı.

'ASKERİ ÜS KURULMASI İHTİMALLER DAHİLİNDE'

Öte yandan Kartapolov Suriye'de deniz, hava ve kara birliklerinin konuşlandırılacağı bir askeri üs kurulması ihtimalini de dışlamadıklarını belirtti.

Kartapolov ülkesinin Suriye'deki amaçlarına dair bir soru karşısında da, ''Amacımız IŞİD militanlarını yenilgiye uğratmak ve ülkedeki krizi siyasal çözüm yoluna oturmak'' ifadelerini kullandı.

'KARA ASKERİMİZ YOK'

Bununla birlikte Kartapolov, Suriye ordusunun saflarında Rus askerlerin de olup olmadığına dair bir soruya da ''Hayır, yok'' yanıtını verdi. (sputnik)