Prof. Dr. Yaman Örs son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye, büyük bir aydınını daha son yolculuğuna uğurladı. Bilimin ve aydınlığın savunucusu Profesör Doktor Yaman Örs, bugün toprağa verildi. Aydınlık Gazetesi ve Bilim ve Ütopya Dergisi yazarı Örs için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’ndan bir tören düzenlendi. Ailesi, sevenleri, çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı törenin ardından Örs, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Prof. Dr. Ülken Örs “Eşim büyük bir Atatürkçüydü” dedi.

3 Ağustos’ta beyin kanamasından hayatını kaybeden Profesör Doktor Yaman Örs, son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşamı boyunca Cumhuriyet değerlerini savunan Profesör Doktor Yaman Örs için önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene ailesi, sevenleri ve öğrencileri katıldı.

Yaşamında cumhuriyet değerlerini korumak için mücadele eden Örs, ülkemizde “Biyoetik” alanının kurucusu olmakla tanınıyordu. Örs, Biyoetik ve felsefe alanlarında çalışmalar yapmıştı.

Aynı zamanda Aydınlık Gazetesi ve Bilim Ve Ütopya Dergisi yazarı olan Örs, felsefe ve evrim kuramı hakkında yaptığı çalışmalarla dikkat çekmişti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Yaman Örs’ün Türk bayrağına sarılı tabutu Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü. Ardından da defnedildi.

Haber: Emek Kaynak - Kamera: Can Kavak

ulusalkanal.com.tr