ABD Kongresi’nde kabul edilen tasarıya tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresinde kabul edilen "Terörizme Destek Verenlere Karşı Adalet" yasa tasarısına tepki gösterdi. Yasa tasarısının uluslararası hukuk ve devletlerin egemenliği ilkesine uygun olmadığı belirtilen açıklamada, bu yasanın terörle mücadelede uluslararası iş birliğine zarar verecek sakat bir yaklaşımın ürünü olduğu vurgulandı.

ABD Kongresi’nde kabul edilen tasarıya tepki

ABD Kongresi’nin teröre destek veren tasarıyı kabul etmesine Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisi gecikmedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD Kongresi'nde kabul edilen 'Terörizme Destek Verenlere Karşı Adalet' yasa tasarısının kaygı verici olduğu vurgulandı.

Tasarı sert sözlerle eleştirilirken, yasa tasarısının Birleşmiş Milletler Şartı'nda yer alan ilkelere uygun olmadığı ifade edildi.

Uluslararası hukuk, devletlerin egemenliği ve eşitliği ilkelerinin ihlal edildiğini belirten Türk Dışişleri Bakanlığı, tasarının, terörle mücadelede uluslararası iş birliğine zarar verecek sakat bir yaklaşımın ürünü olduğunu kaydetti.

“Türkiye, terör mağdurlarının yanında olmayı sürdürmekte ve kaynağı ile türü ne olursa olsun terörle çifte standart ve ayrım olmaksızın mücadele edilmesi gereğini kuvvetle savunagelmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, ABD Başkanı Obama’ya da çağrı yapıldı.

ABD Başkanı'na söz konusu tasarının yasalaşmasını engellemesi çağrısında bulunan Türk Dışişleri Bakanlığı, tüm müttefikleri terörle mücadeleye yönelik anlamlı ve yararlı adımlar atmaya davet etti.

Bunun yanı sıra, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak, İİT tarafından bu konuda yapılan açıklamaya da dikkati çektiği vurgulandı.

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’nin teröre destek veren belediyelere görevlendirme yapması sonrası açıklama yayınlamış, gelişmelerden endişe duyduklarını belirtmişti.

ABD’nin Türkiye’deki FETÖ soruşturmasına ilişkin yapılan çok sayıda ihraç ve tutuklamadan da rahatsız olduğu biliniyor.

ulusalkanal.com.tr