Taraflar görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiadis Kıbrıs Müzakereleri’ne ilişkin ara bölgede bir araya geldi. Görüşmede toplantıları yoğunlaştırma kararı alındı. Toplantı sonrası açıklama yapan Akıncı “Tercihimiz, sorunu Mayıs 2016'dan önce çözüme kavuşturmaktır” dedi.

Taraflar görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldı

Kıbrıs Müzakereleri için taraflar bir kez daha toplandı.

Bugün yapılan son toplantıda müzakerelerin 30 Ekim’den sonra yoğunlaştırılması kararı alındı.

Müzakereler çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiadis Lefkoşa’daki ara bölgede bir araya geldi. Görüşmede, 4 ay önce başlayan müzakerelerdeki son aşama ele alındı.

Toplantıya Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de katıldı. Eide, liderlerin, 12 Ekim Pazartesi ve 30 Ekim Cuma günü görüşme yapma ve ardından toplantı sayısını artırma kararı aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da müzakerelere ilişkin karamsar olmadığını belirtti. Akıncı “Mayıs 2016'da Güney'de Parlamento seçimleri yapılacak. Bizim tercihimiz, o güne ulaşmadan Kıbrıs Sorunu'ndan çözüme ulaştırmaktır” dedi.

Akıncı ve Anastasiadis, müzakereler kapsamında son olarak 1 Eylül'de ara bölgede bir araya gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

KKTC kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Mustafa Akıncı rum yönetimi kıbrıs müzakereleri müzakere