Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Dilekler tutuldu, ateşler yakıldı, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez tüm yurtta coşkuyla kutlandı... Anadolu'da geçmişten günümüze baharın habercisi olan HIdrellez'in renkli kutlamala görütülerini getiriyoruz ekranlarınıza...

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez yurt genelinde renkli görüntülerle kutlandı.

Görüntüler Bursa Kamberler Parkı'ndan. Yaklaşık 2 bin kişi rengarenk kıyafetleri ile göbek atıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi.

Roman vatandaşların yoğun olarak katıldığı şenlikte birlik mesajları verildi.

İzmir'de ise Hıdırellez, Gündoğdu Meydanı'nda dünyaca ünlü Makedon şarkıcı Esma Recepova'nın konseriyle kutlandı.

İşçiler Caddesi'nde, yüzlerce yurttaşın katıldığı etkinlikte ateşler yakıldı, pilav ve ayran dağıtıldı.

Edirne’de adres Tunca Nehri kenarı oldu. Binlerce yerli ve yabancı turist, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Hıdrellez’i karşıladı.

"Sağlık, arınma ve bereket" için Tunca Nehri’nde bazı kıyafetler yıkandı, dikelerin yazılı olduğu kağıtlar suya verildi.

Hatay'da kutlamalarının yapıldığı Aziz George Kilisesi’nde dilek izdihamı yaşandı. Kilise içerisinde mum yakıldı, dilekler tutuldu.

Her yıl Hıdırellez'de umut kapısı haline gelen Manisa'daki Hacet Dede Türbesi binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Kale surlarına taş yapıştırıp burçlardan sarkan çalılara dileklerini bağlayan vatandaşlar, Hacet Dede'den ilginç isteklerde bulundu. İstekler arasında apartman daireleri, çocuklara iş, Yargıtay'dan hayırlı kararlar vardı.

ulusalkanal.com.tr

kutlama coşku DİLEK Hıdırellez