Metro emlak fiyatlarını uçuruyor

İstanbul'da 2016'da hizmete açılması planlanan Üsküdar-Sancaktepe metrosu, şimdiden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki katına çıkardı. İstanbul'da metro ve hafif raylı sistemlerin geçtiği yerlerde emlak fiyatları hızla artıyor, emlak sahipleri ise ihya oluyor.

Metro emlak fiyatlarını uçuruyor

İstanbul'un en büyük sorunu ulaşım, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Özellikle, metro, tramvay ve Marmaray gibi trafikten arındırılmış raylı sistemlerin geçtiği yerlerde konut fiyatları ihya oluyor. Gelecek yılın ortalarında açılması planlanan 20 kilometre uzunluğundaki Üsküdar-Sancaktepe metrosu, henüz hizmete girmeden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki kat artırdı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme Bölümü, İstanbul'da raylı sistemlerin konut piyasalarına etkisine ilişkin hazırladıkları raporu açıkladı.

Rapor, İstanbul'da başta Marmaray olmak üzere hizmete giren metro ve tramvay hatlarının konut satış fiyatlarını ve kira ücretlerini bariz bir şekilde artırdığı belirtiliyor. Henüz hizmete girmeyen ancak yapımı başlayan raylı sistemlerin bile konut fiyatlarını ciddi bir şekilde etkilediği tespitini yapıyor.

Rapor, Üsküdar-Sancaktepe metrosunun daha açılmadan, Sancaktepe'de konutlarda yüzde 100'e varan bir artış getirdiğini vurguluyor. Metrekaresi 1.500- 2.000 lira dolaylarında olan daire fiyatlarının şimdilerde 3.000-4.000 lira birim fiyata çıktığını kaydediyor.

ulusalkanal.com.tr