Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa yakın takip başladı

Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu " oluşturuldu. Kurul, tüketicileri ve piyasa dengesini korumaya yönelik tedbirler alacak. Fahiş fiyatı fark eden vatandaşlar kurula doğrudan başvurabilecek.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa yakın takip başladı

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa yakın takip başladı.

Ticaret Bakanlığının "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Fahiş fiyat ve stokçuluğun denetlenmesi amacıyla oluşturulan kurulun çalışma esasları düzenlendi.

13 üyeden oluşacak kurulda, Ticaret, Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman bakanlıklarından üyeler yer alacak. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Reklam Kurulu'ndan temsilciler bulunacak.

Kurul, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına karşı tüketicileri korumaya yönelik gerekli tedbirleri alacak. Önlemlerin uygulanmasını sağlayacak, denetim ve inceleme yapacak.

Fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilenlere 10 bin liradan 100 bin liraya para cezası verilecek. Stokçuluk yapanlar ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası ödeyecek.

Alışveriş sırasında fahiş fiyatları fark eden vatandaşlar başvurusunu dilekçeyle Ticaret Bakanlığına ya da il müdürlüğüne yapabilecek.

Başvurularda, iletişim bilgileriyle birlikte şikayete konu işletmeye ait varsa belge, fotoğraf, video görüntülerine yer verilebilecek.

ulusal.com.tr

Fahiş fiyat