Yener Güneş: Türkiye yeni Haziranlara gebe

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş seçim sonuçlarını Ulusal Kanal Yerel Seçim 2014 özel yayınında değerlendirdi.

“AKPARTİ MAKPARTİ” DEĞİL “AKEPE MAKEPE” DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Bu seçim galibi olmayan bir seçimdir” diyen Güneş Türkiye’nin geleceğinde AKP diye bir partinin olmadığını söyledi.

Güneş değerlendirmelerine izleyicilerin eleştirilerine yanıt vererek başladı: “Ekranımızdaki AK Parti yazısı nedeniyle izleyicilerimizin haklı eleştirileri var. Yazılımı biz yapmadık. Ne yazık ki yazılımda böyle yazıyor ve yazımlımı değiştirme şansımız yok. Öncelikle bu bilgiyi izleyicilerimizle paylaşmak isterim. AKparti, Makparti değil AKP, Makepe demeyi tercih ediyoruz. Tercihlerimizde değişen bir şey yok.

BU SEÇİM GALİBİ OLMAYAN BİR SEÇİMDİR

Güneş’in yayında yaptığı değerlendirmelerin çözümü şöyle: İnsanlarımız AKP’ye yapılan tertibin bir Cemaat-ABD işbirliğiyle bir Gladyo tertibi olduğunu gördü ve Tayyip Erdoğan’ı size yıktırmayız dedi. AKP yıkılıyor. İsterse yüzde 70 oy alsın. AKP açısından iktidar dönemi bitmiştir. Türkiye’nin geleceğinde AKP diye bir parti yok.

Bu seçim galibi olmayan bir seçimdir. Bunu halkın seçiminin bir önemi yoktur anlamında söylemiyorum. Halkın tercihinden çıkartılacak çok sonuç vardır. Ancak bu seçimin galibi yoktur. Çünkü kuvvetini halka dayandıran, kuvvetini halktan alan bir parti savaş dayatmalarına karşı çıkar. Halkımız Suriye ile birlik ve kardeşlik istiyor, birileri savaş senaryoları hazırlıyor, teröristleri besliyor. Şimdi AKP aldığı bu kadar oyla Suriye’ye müdahale edebilir mi?

REFERANDUMDAN “EVET” ÇIKTI BÖLÜNME ANAYASASINI YAPABİLDİLER Mİ?

Sonuçlar sizi yanıltmasın. 12 Eylül Referandumunda sandıktan evet oyu çıktı ama bölünme anayasasını meclisten geçirebildiler mi? İşçi Partisi önderliğinde Milli Anayasa Forumları düzenlendi. Esaslı bir mücadele yürütüldü. Halka bölünme anayasasının ne menem bir şey olduğu anlatıldı ve halk gerçekleri anladı. Bölünme anayasasını kabul ettiremediler. Şüphesiz bu başarıda Ulusal Kanal’da öncü bir rol oynamıştır.

Akil Adamlar Heyeti oluşturdular, halk gittikleri hiçbir yerde onları konuşturmadı. Ama bakıyorsunuz sandıktan akil adamlar heyeti çıkıyor. Akil adamlar heyeti yarın çıksın, Anadolu’yu gezmeye kalksın yurttaşlarımız onları yine konuşturmayacaktır.

19 Mayıs’ı yasakladılar, 29 Ekim’i ve diğer milli günleri yasakladılar. Ama halkın bayram kutlamasını engelleyebildiler mi?

Silivri önünde toplanmayı yasakladılar. Halkımızın Silivri duvarlarını yıkmasını engelleyebildiler mi?

CARİ AÇIK SANDIKTAN ÇIKAN OYLARLA KAPANIR MI?

Kuvvetini halktan alan bir parti köylüsüne verdiği destek akçalarını kaldırmaz. Bakın ekonomik kriz geliyor. Ekonomik krizi aşacak Milli bir direnme ekonomisine sahip İşçi Partisi dışında bir parti var mı? Türkiye'nin cari işlemler açığı 5 milyar dolara dayandı. AKP aldığı bu kadar oyla, bu cari açığı nasıl kapatacak?

O bakımdan, hiç kimsenin iktidar olmak istemeyeceği bir döneme girilmiştir. Büyük edebiyatçılarımız Kemal Tahir’in, Yaşar Kemal’in, Orhan Kemal’in romanlarında okuyoruz, büyük sinemacılarımız Yılmaz Güney’in, Erkan Yücel’in filmlerinde izliyoruz. Bir zamanlar Çukurova pamuk tarlalarıyla donanmıştı. Bir zamanlar tekstilde dünya deviydi. TGB Genel Sekreteri olduğum dönemde Çukurova'yı defalarca gezdim, Çukurova’da bir kez bile pamuk tarlasına rastlamadım. Türkiye Çukurova’da pamuk üretmiyor ama pamuk ürettiği bir yer var. Neresi biliyor musunuz, Sudan. AKP Hükümeti Sudan'da 5 milyon dönüm arazi kiraladı. İstanbul büyüklüğünde 5 milyon dönüm araziyi 99 yıllığına kiraladı. Türkiye'de milli bir iktidar olsa pamuğa kotayı kaldırır. Denizli’yi, Gaziantep’i tekstil devi yapar. Komşularına tekstil ürünü satar, karşılığında petrol alır. Üreten bir Türkiye yaratır. Ekonomik kriz de yalnızca bir üretim ekonomisiyle alt edilebilir.

Türkiye AKP iktidarı döneminde bakın sadece samanı değil, otu bile dışarıdan alan bir ülke haline geldi. Bu Cumhuriyet tarihimizde bir ilktir. Gürcistan’dan ot alan bir ülke haline getirdiler Türkiye’yi. O otlar da bildiğiniz gibi çürük çıktı.

“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER” DİYE DÜŞÜNENLER YANILDI

Bundan önceki seçimlerin galibi vardı. Hep ABD, hep Avrupa Birliği kazanıyordu. Bu seçimin galibi yoktur. Yönetenler yönetemez, yönetilenler yönetilemez duruma gelmiştir.

Cemaat bu seçimin kaybedenidir. Cemaatin inlerine girilecek ve kökü kazınacaktır. Bundan sonra Cemaate daha büyük operasyonların yapılacağını bugünden görmek mümkündür.

Tayyip Erdoğan’ları getirenlerden Tayyip Erdoğanları götürmesini beklemek yanlıştı. AKP’nin ne zaman başı çıkışsa en yakınında Kemal Kılıçdaroğlu’nu buldu. Türbanı geçirmek istedi. CHP el uzattı. Açılım dediler CHP yardım eli uzattı. Bölünme anayasası yapmak istediler yanlarında CHP’yi buldular. "Yoktur birbirimizden farkımız" dediler aslında. Aynı siyasetler, aynı ekonomik program… Bu seçimin kaybedeni CHP ve MHP’dir. Sahte milliyetçilik ve sahte Atatürkçülük kaybetmiştir.

TÜRKİYE YENİ HAZİRANLARA GEBE...

Devrimin sandıktan çıktığı bir ülke gördünüz mü? Devrim sandıktan çıkmayacak! Kafamızı sandıktan çıkaralım. Yerel seçimler geride kaldı. Türkiye yeni Haziran'lara gebe. Türkiye devrime gidiyor... Hiçbir sandık sonucu bu gerçeği değiştiremez. “Seçimle gelen seçimle gider” diye düşünenler yanıldı. Seçimle gelenler, devrimle gönderilecek.

Halkın kendi geleceğini ellerine alacağı günler gelmektedir. Fabrikası kapatılıp işsiz kalan işçilerin, ataması yapılmayan öğretmenlerin, banka kredisini, Tarım Kredi borcunu ödeyemediği için mallarına, tarlalarına el konulacak olan çiftçilerin, köylülerin ayağa kalkacağı günler geliyor. ABD, halk hareketini muhalefet partileri üzerinden yönlendirmeyecektir. Muhalefet partileri hızla bölünecek ve halk yeni çarelerin arayışına girecektir. Halk, meydanlarda "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" sloganıyla ayağa kalkacak ve emperyalizme meydan okuyacaktır. ABD, bu halk hareketini muhalefeti kullanarak denetim altına alamayacak ve istediği doğrultuda yönlendiremeyecektir.

Atlantik sistemi kriz içerisindedir. Derinleşen bunalım, arkada kalan 60 yıllık Atlantik döneminin bunalımıdır. Türkiye, Küçük Amerika yapılmıştı. Şimdi Cemaatiyle, AKP’siyle Küçük Amerika Siteminin yıkılacağı günlere girilmiştir.

Kendine "devrimci" deyip, tüm umudunu sandığa bağlayan, istediği sonuç sandıktan çıkmayınca "halk adam olmaz" diyenin ağzına terlikle vurun! Mustafa Kemal Atatürk sandıktan çıkmadı. Kurtuluş Savaşımızı Kübalılar, Çinliler değil Türk Milleti kazandı. Türk Milleti yine büyük zaferler kazanacak.

OYLARI BİZ BÖLMEDİK CEMAAT BÖLDÜ

CHP-Cemaatle iş birliği yapınca yurtsever oyları kaybetti. İşçi Partisi’ne oyları bölmeyin diyenler yanıldı, oyları Cemaat böldü. Cemaat oyları CHP ve MHP’ye gidince, yurtsever oylar CHP’yi de MHP’yi de terk etti. AKP miting meydanlarında adeta bir muhalefet partisi rolüne soyundu. Mağduru oynadı. Mitinglerinde CHP’nin yapmadığı Atatürkçülüğü, MHP’nin yapmadığı milliyetçiliği yaptı. Milliyetçiyi, Atatürkçüyü oynadı. Milliyetçiymiş, Atatürkçüymüş gibi göründü ve oyları topladı.

CHP ve MHP açılıma vurmadı. Açılımı sürdüreceğim demek yerine Türkiye’yi böldürmeyeceğim deseydi oyunu arttırırdı. Açılımın mimarı olan, PKK’yla masaya oturan kim AKP. Aynı AKP Güneydoğu’da Türkiye’yi böldürtmeyeceğim diyor oyunu arttırıyor.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Türkiye’yi bir yandan ekonomik krizle birlikte yükselmeye devam edecek olan halk hareketi, bölücülüğe, ayrılıkçılığa karşı birliğin ve kardeşliğin günleri, Suriye’de yaşanacak önemli gelişmeler ve mazlum Türkiye halkının zaferi beklemektedir.

Bütün temel sorunlarda birbirinin zıddı tavırlar içinde olan CHP içinde Sorosçular ile Ulusalcıların yan yana yürümeyeceği bir sürece girildi.

Tekrar soruyoruz:

-AKP bu kadar oyla Suriye’ye müdahale edebilir mi?

- Açılımlarla Türkiye'yi bölebilir mi?

- Derinleşen ekonomik krizi çözebilir mi?

Her zamankinden daha fazla iyimser, daha fazla örgütlü ve mücadeleci olmamız gereken günler gelmiştir. İyi olacak…

ulusalkanal.com.tr

türkiye işçi partisi ulusal kanal yener güneş genel yayın yönetmeni