Doğu Perinçek: Üretim devriminin inşası için kararlılık doğuyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında koronavirüs ve ekonomik etkilerine karşı çözümü anlattı. “Üretim ekonomisi” vurgusu yapan Perinçek, “Üretim devriminin inşasına yönelik kararlılık doğuyor.” dedi. Vatan Partisi lideri, para basılarak Türkiye’nin rahatlatılması gerektiğini de ifade etti.

Doğu Perinçek: Üretim devriminin inşası için kararlılık doğuyor

Koronavirüs salgınına ve büyüyen ekonomik tehlikelere karşı çözümü anlattı. Önerilerini sıraladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da gündemi değerlendirdi. Türkiye’nin tek çıkış yolunun üretim ekonomisi olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da üretim ve istihdam odaklı çözümlere işaret ettiğini belirten Doğu Perinçek, “Üretim devriminin inşasına yönelik kararlılık doğuyor. En temel mesele ekmek teknesini korumaktır” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı, bu seçeneğe karşı çıkanların sadaka ekonomisini savunduğunu dile getirdi.

Perinçek, Vatan Partisi’nin hazırladığı üretim devrimi programına göre kamu-özel sektör ortaklığıyla, fabrikaların kapanmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Sanayi için atıl kapasitenin de kullanılması gerektiğini söyleyen Vatan Partisi lideri, üretimde önceliğin gıda, sağlık, güvenlik ve milli eğitim olduğunu vurguladı.

Doğu Perinçek, Türk lirası basmanın Türkiye’yi rahatlatacağını da ifade etti.

Türkiye’nin tasarruf oranının yükseltilmesinin önemine değinen Perinçek, “Tasarrufla fabrika açacağız ve üretim seferberliği başlatacağız.” diye konuştu.

Ulusal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek çıkış yolu