PYD Eş Başkanı Müslim yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı

PYD Eş Başkanı Salih Müslim Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı. "2004 yılından bu yana rejime karşı mücadele ediyoruz" diyen Müslim "Ankara bize destek sözü verdi ancak bunu yerine getirmiyor" iddiasında bulundu. Müslim, "Kim silah veriyorsa versin. Savunmamız için silaha ihtiyacımız vardır" dedi.

PYD Eş Başkanı Müslim yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, İstanbul’da 3 gün önce Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ayrıntılarını Birgün gazetesine açıkladı. Türkiye'nin PYD'ye destek sözü verdiğini ileri süren Müslim, "Ankara verdiği sözleri yerine getirmiyor" iddiasında bulundu.

"ANKARA YARDIM ETSİN"

"Kobanê’nin tehlikeli durumuna ilişkin insani yardım için bir koridorun açılması ve bazı sözler verdiler. Üç gün geçti bunların neden yapılmadığını merak ediyoruz."

PYD Eş Başkanı Müslim, 2004 yılından bu yana Suriye devletine karşı mücadele ettiklerini vurguladı.

"REJİME KARŞIYIZ"

"Bizim rejimle işbirliğimiz olmadığını onlar da biliyor. 2004’ten beri rejime karşı mücadele ediyoruz. Onlar rejimle kol kola gezerken, biz rejim güçleriyle mücadele ediyorduk."

Müslim, IŞİD'i bombalayan Amerikan koalisyonunu olumlu bulduklarını söyledi. Silah talebinde bulundu.

"KİM SİLAH VERİYORSA VERSİN"

"Bu da olumludur. Hava saldırısıyla birlikte kendimizi savunabiliriz. IŞİD’in elindeki modern ve ağır silahlar YPG güçlerini sıkıştırıyor. Kim silah veriyorsa versin. Savunmamız için silaha ihtiyacımız var."

ulusalkanal.com.tr