F-Tipi örgüt enerji sektörünü bile dinlemiş

F tipi örgütün enerji casusluğu ve kozmik bilgileri ele geçirmek için, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yöneticilerini yasadışı dinlediği ortaya çıktı. Dinlemelerin başında ise, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek bulunuyordu.

F-Tipi örgüt enerji sektörünü bile dinlemiş

Casusluk ve yasa dışı dinleme iddialarının odağında olan F Tipi Örgüt'ün enerji sektörünü de hedef aldığı ortaya çıktı. Sabah Gazetesi, örgütün Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yöneticilerini yasadışı dinlediği yazdı.

Polis müfettişlerinin incelemesinde EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve bir çok EPDK yetkilisinin yasa dışı dinlenmesinin sorumlusu cemaat sicilli eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek olduğu anlaşıldı.

F-tipi örgüt dönemin EPDK Başkanı Köktaş, İkinci Başkanı Yusuf Tülek ve 7 üst düzey EPDK yöneticisini sahte isimlerle dinledi. Dinlemelerin enerji politikalarında stratejik değişimlerin yapıldığı 2009 yılında yoğunlaştığına dikkat çekildi.

EPDK yetkilileri Türkiye'nin enerji konusundki kozmik bilgilerine sahip isimler ve dinlemelerin yoğunlaştığı dönem bir çok önemli projenin hayata geçiş sürecini kapsıyor.

EPDK'nın TÜBİTAK ile ortak çalışmaları da 2009 yılında hız kazanmıştı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre Mavi Akım, Nabucco, Şahdeniz gibi önemli projeler F-Tipi örgütün hedefindeydi.

Daha öncede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kullandığı kriptolu telefonun da takibe takıldığı ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr