Adalet Bakanlığı'ndan yeni tasarı: Hapis cezası verilebilecek

Otobüste şort giydiği için tekmeli saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi olayının ardından Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından hazırlanan kanun tasarısıyla, vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlardaki tutuklama yasağı kaldırılacak. Bu düzenleme ile basit ve kasten yaralama suçlarında zanlılar hakkında tutuklama kararı verilebilecek.

Adalet Bakanlığı'ndan yeni tasarı: Hapis cezası verilebilecek

Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan tasarı taslağıyla vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlar tutuklama yasağı kapsamından çıkatılıyor.

Özellikle vücut dokunulmazlığına karşı işlenen, basit ancak mağdur ve toplum üzerinde infial uyandıran suçlarda tutuklama tedbirine başvurulamaması eleştiriliyordu.

Türk Ceza Kanunu'nda vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar arasında düzenlenen ve dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektiren "basit kasten yaralama" suçlarında tutuklama kararının verilmemesinde yeni düzenleme hayata geçiriliyor.

Bu düzenlemeyle iki yıla kadar hapis cezası öngörülen vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçun failleri hakkında tutuklamaya hükmedilebilecek.

ulusalkanal.com.tr