TSK: Bölgesel güvenlik konuları görüşüldü

Amerika'nın üst düzey iki komutanı Ankara'ya geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ile Avrupa Kuvvetler Komutanı Curtis Scaparrotti , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüştü. Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi'nin de katıldığı zirvede bölgesel güvenlik konularının görüşüldüğü ifade edildi.

TSK: Bölgesel güvenlik konuları görüşüldü

Genelkurmay karargahında önemli bir askeri zirve yapıldı.

Zirveye, Amerika'nın Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ile Avrupa Kuvvetler Komutanı Curtis Scaparrotti katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ev sahipliğindeki zirvenin 3'ncü konuğu Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi oldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada zirvede başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki genel güvenlik durumu ve terör örgütleri ile mücadelede alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü ifade edildi.

Anadolu Ajansı'na konuşan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay John Thomas da ziyaretle ilgili detayları güvenlik nedeniyle paylaşmayacağını söyledi.

Zirvede, Afrin'deki son gelişmeler ile PYD'nin yapılan silah sevkiyatının ele alındığı, özellikle PYD'nin silahsızlandırılması konusunda Türkiye'nin talepleri ve atılacak adımların değerlendirildiği belirtiliyor.

İddialara göre Amerika, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin tehdit olarak görülmemesini talep etti.

ABD’li general Votel, Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Terör örgütü YPG ile ilişkileri askeri olarak yöneten Votel, 15 Temmuz'dan sonra tutuklanan FETÖ'cü subaylar için de "ABD Ordusunun yakın müttefikleri" demişti.

ulusal.com.tr

tsk