Öcalan'ın talebi Meclis'te

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Açılım yasal zemine oturtulsun" talebi Meclis'te görüşülüyor. Öcalan ve PKK ile yapılan müzakereler yasal zemine kavuşturuluyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da kanun ile ilgili konuşmada "Çözüm sürecinde kararlıyız. Ve MİT de burada çok önemli bir görev görüyor. Bunu yürüteceğiz." dedi.

Öcalan'ın talebi Meclis'te

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın her fırsatta dillendirdiği "Açılıma yasal zemin" talebi, Meclis'te görüşülmeye başlandı. AKP iktidarı, MİT kanun teklifi ile bölünme açılımını da yasal statüye kavuşturmayı hedefliyor.

Olağanüstü yetkiler içeren yasa teklifindeki "MİT mensupları, görevinin gereği, terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilir" ifadesi ile PKK ile doğrudan yapılan görüşmelere yasal güvence altına alınacak.

MİT mensuplarının, Abdullah Öcalan ile yaptığı açılım görüşmelerine de "MİT mensupları, görevlerini yerine getirirken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle önceden bilgi vermek suretiyle görüşebilir" maddesiyle yasal garanti oluşturulacak.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genel Kurul'da yasa görüşmelerinde konuştu, MİT'in açılım sürecindeki rolüne dikkat çekti.

"Kim ne derse desin biz çözüm sürecinde kararlıyız. Ve MİT de burada çok önemli bir görev görüyor. Bunu yürüteceğiz"

Atalay, mevcut MİT yasasının yetersiz olduğunu savundu, yasa teklifi üzerinde yeni düzenlemelere gideceklerini belirtti.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay tasarının "hükümetin kendi derin devletini oluşturmaya" yönelik olduğunu savundu. MHP'li Faruk Bal da yasa teklifi ile istihbarat devleti kurulmaya çalışıldığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

pkk tbmm öcalan Mit yasası