Uzmanlardan önemli uyarı

Bazı illerde dün PKK'nın siyasi uzantısı HDP binalarına yönelik kışkırtıcı eylemler düzenlendi. HDP binaları ve üyelerine yönelik kundaklama, saldırı ve linç eylemleri yapıldı. Uzmanlar bu tip kışkırtıcı eylemlerin PKK terör örgütüne yarar sağlayacağı görüşünde.

Uzmanlardan önemli uyarı

Dağlıca saldırısını bahane eden kimi gruplar bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye yönelik halkı kışkırtmaya yönelik eylemler düzenledi.

Antalya, İzmir, Eskişehir, Tekirdağ, Isparta, Ordu, Niğde, Sakarya ve Balıkesir'de polis barikatlarını aşan şahıslar HDP binalarına saldırdı.

Çorlu'da HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya linç edilmek istendi. Antalya Manavgat'ta da kalabalık bir grup polis barikatını aşarak HDP binasına girdi. parti tabelası söküldü, sokağa çıkarılan eşyalar yakıldı. Kalabalık grup bölgeye askeri birliklerin gelmesiyle bölgeden ayrıldı. İl merkezinde de benzer görüntüler vardı.

Isparta'da ise 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daire ateşe verildi. Sakarya, Balıkesir'de de halkı galeyana getiren görüntüler kaydedildi.

Terör ve psikolojik savaş uzmanları halkı provokatörlere karşı uyardı. Uzmanlar, şiddet eylemlerinin PKK terör örgütünün istediği kaos ortamına hizmet ettiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr