Kılıçdaroğlu’ndan geri adım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda dile getirdiği "Rakı masasında Türkiye'yi kurtaranları partiden temizleyeceğim" sözlerinden geri adım attı, "Özel hayata saygılıyım" dedi. "Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz" sözlerinden de pişmanlık duymadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu’ndan geri adım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'nci olağanüstü genel kurultayda sarfettiği bu sözlerden geri adım attı. Kılıçdaroğlu, kimsenin özel hayatına müdahale etmediğini söyledi.

Habertürk gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, kendisinin rakı içerken çekilmiş fotoğrafları için de "O benim özel hayatım, niye müdahale ediliyor ki" yanıtını verdi. "Bu ülkenin dindarlarıyla barışmamız lazım. Kendisini dindar hisseden ve sağ cephede yer alanlarla" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin geçmişiyle yüzleşeceğini yineledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu ismininin birden fazla çevreden önerildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "kim söyledi" sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

Seçim sürecinde seçmenin ve kamuoyunun en çok tepki gösteriği sözlerden biri de "Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz" sözleriydi.

Kılıçdaroğlu bundan pişman olmadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Gaf da değildi. Koşullarımızdan, baskılardan söz edeceksiniz, demokrasinin gittiğinden söz edeceksiniz, sonra "Ben İhsanoğlu’nu beğenmiyorum’" diyeceksiniz. Demokrasiden yana tercih yapacaksanız Ekmeleddin Bey’i seçecektiniz. İnsanım ben, duygularımı dile getirmek zorundayım. Günün 24 saati çalışıyorsam seçmenin de "Bu adam çalışıyor’" demesi lazım. " dedi.