Ayakkabı kutularından Hatay şehitleri çıktı

Hükümetin yolsuzluk dosyalarının açıklanması ve bakan oğullarının tutuklanması üzerine Hatay’da Antakya’da Boyacılar çarşısında TGB ve İşçi Partisi tarafından protesto edildi.

Ayakkabı kutularından Hatay şehitleri çıktı

Yürüyüşe TGB Hatay Başkanı Ali Turna ve yöneticiler, İşçi Partisi genel başkan yardımcısı Utku Reyhan, Hatay il başkanı Bülent Sakuçoğlu ve yöneticiler katıldılar.

Protesto eylemine Ulus meydanından ellerinde ayakkabı kutuları ile yürüyüş ve hükümet istifa sloganları ile başlayan yürüyüşler halkın ilginç bakışları arasında devam ettiler. Boyacılar parkına kadar yürüyen hükümet istifa için yürüyüşçüler parkta Hükümet İstifa, Türkiye-Suriye kardeştir, Amerika kalleştir, Bu daha başlangıç mücadeleye devam, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Milli Hükümet, Milli Meclis ve Hükümet istifa Tayyip Yüce divana sloganları attılar.

Hükümet İstifa pankartı taşıyan yürüyüş sloganlar ve konuşmalardan sonra sona erdi.

Hükümetin ayakkabı kutularından paralar çıkarken TGB’nin hazırladığı ve getirdiği kutulardan ise Haziran direnişinde şehit düşen Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan çıktı. Yine kutular sloganlar eşliğinde açılarak devam etti ve Türkiye -Suriye kardeşliğinin yanında Kubilaylar ölmez, Mustafa Kemaller ölmez fotoğrafları çıktı. Büyük alkış aldı.

Reyhanlı patlamasında yakınlarını kayıp eden ve patlamadan sağ kurtulan Halil Sevindik bir konuşma yaptı. Sevindik konuşmasında “Hükümetin kasalarında, ayakkabı kutularında paralar çıkıyor, çocuklarına gemiciler çıkıyor. Reyhanlı patlamasında olduğu gibi bizim insanlarımızın cesetleri çıkmaktadır. Yani onlara gemiciler ve bizlere ise kurşunlar, biber gazları, payımıza düşen şehitlerdir. Onun için bu hükümet hesap vermek zorundadır. Bu hükümeti düşürmek şehitlerimiz için zorunlu olmuştur” dedi.

TGB Hatay İl Başkanı Ali Turna konuşmasında Hükümetin 11 yıllık iktidarı döneminde ihale yolsuzlukları, gemicik alımlarının yanında okyanus ötesi CİA’nın sadık memuru Fetullah Gülen ile birlikte yönetmiştir.

Tayyip Erdoğan hükümetinin yıkıldığına dikkat çeken Turna “Bizler Atatürk devrimcileri olarak bunun tespitini haziran’da yükselen halk hareketiyle yapmıştık. Bu zaferin tek sahibi vardır. O da; Elinde Türk Bayrağı, dilinde ‘bu daha başlangıç’ sloganıyla gezi olaylarında demir yumruğunu AKP’nin tepesine indiren Antakya Armut’la ve Ankara Kızılay’da şehit veren Türk Milletidir” dedi.

Ali Turna hükümetin enkaz altında kalacağını söyledi “Ey AKP hükümeti senin 4 bakanın yetmez. Halka ihanet ettiniz ve halkın meclisinden çekilin. Ey Fetullah Gülen! Gericiliğin, yobazlığın din tüccarlığında elde ettiğin CİA memurluğuna güvenme.Eğer Pensilvanya’dan bu ülkeyi yönettiğini düşünüyorsan, bizim mücadelemiz yeni başlıyor. Senin gericiliğine, f tipi oyunlarına yurtsever Atatürk gençliği izin vermeyecektir. Gaflet, delalet ve ihanet içinde bulunduğunuz iktidarı ve saltanatı bırakıp, Türk milletine teslim olun.”şeklinde konuştu.

Turna, konuşmasının devamında halkın iktidarını kuracaklarını, Türkün, Kürdün ve Arabın bu ülkenin sahibi olduğunu bütün millet ile Atatürk iktidarının yeniden kuracaklarını bunun için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr