CHP, Parti Meclisi bildirisini halka anlatmak için harekete geçiyor

CHP, PKK'nın siyasal uzantısı HDP vekillerinin tutuklanmasının ardından açıkladığı bildirgeyi halka anlatmak için alanlara iniyor. Açıklandığı andan itibaren tepki toplayan bildiriyi milletvekillerinden oluşan karma heyetler il il gezerek bildiriyi anlatacak. CHP, AKP içindeki bazı isimlerden de bildiriye sahip çıkmalarını isteyecek.

CHP, Parti Meclisi bildirisini halka anlatmak için harekete geçiyor

CHP, tutuklanan PKK'nın siyasal uzantısı HDP'li vekillerin serbest kalmasını istediği Parti Meclisi bildirisini halka anlatmak için harekete geçiyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısında alınan karara göre bildiriyi, milletvekillerinden oluşan karma heyetler illere giderek anlatacak.

Karara göre CHP'li vekiller, açıklandığı andan itibaren tepki toplayan Parti Meclisi bildirisini alanlarda da okuyacak.

Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, barolar ve diğer siyasi partilerle de paylaşılacak olan bildiriyi, herkesin sahiplenmesi gerektiği üzerinde durulacak. CHP'li kurmaylar vatandaşlara, demokratik direnme hakkının ne anlama geldiğini de anlatmaya çalışacak.

MYK toplantısında CHP lideri Kılıçdaorğlu, "AKP içindeki makul insanlara Türkiye içinden geçtiği bu zor dönemde, ortak mücadele çağrısı yapacağız" ifadelerini kullandı. Kulislerde, AKP içindeki makul insanlardan kastedilenlerin kimler olduğu ise merak konusu.

MYK'da, HDP'ye yapılan operasyonların CHP'ye sıçrayıp sıçramayacağı da tartışma konusu oldu.

ulusalkanal.com.tr