Musul harekatının ayrıntıları belirginleşmeye başladı

ABD'nin Irak'ta yapmayı planladığı Musul harekatının ayrıntıları belirginleşmeye başladı. 14 gün sürmesi planlanan operasyonda, Irak Ordusu ve peşmergenin kullanılacağı belirtiliyor. Türkiye'nin operasyona sınırlardan istihbarat sağlayarak destek vereceği iddia ediliyor. Koalisyonun operasyon için Batman'daki üsleri kullanmak istediği ancak Ankara'nın sıcak bakmadığı belirtiliyor

ABD'nin Nisan ayının ikinci haftasında yapmayı planladığı Musul harekatının ayrıntıları belirginleşiyor. Irak Ordusu ve Peşmerge eliyle yapılmasın planlanan harekatın adı Ninova Operasyonu...

Operasyonun 14 gün sürmesi planlanıyor. Koalisyonun 70’in üzerinde savaş uçağı ile havadan destek vereceği operasyona Türkiye'nin de istihbarat ve lojistik desteği sağlayacağı belirtiliyor.

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye Telabyad, Cerablus, Rakka, Telafer gibi sınır kentlerinden koalisyona istihbarat verecek. Koalisyon güçlerinin operasyon için Batman’daki askerî üssü de kullanmak istediği, ancak Türkiye’nin sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

ABD'nin Musul harekatından önce Irak ordusu, Tıkrit'ı IŞİD'ten geri almak için İran ile birlikte operasyon düzenlemişti. New York Times'ın haberine göre İran ile ortak yapılan operasyon Washington'da rahatsızlığa neden oldu.