"Pontus soykırımı yok" deyince...

Yunanistan'nın Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Nikos Filis, "Pontus soykırımı yoktur" deyince tepkileri üzerine çekti. Aşırı sağcı gruplar bir anda Yunan bakanı hedef tahtasına koydu ve protestolar başladı. Atina sokaklarını savaş alınan çeviren aşırı sağcılar kendilerine desteğe gelen bir milletvekilini de dövdü.

"Pontus soykırımı yok" deyince...

Sözde Pontus soykırımını reddeden Yunan bakanın açıklamaları ve sonrasında yaşananlar bir anda Yunanistan gündemin ön sıralarına yükseldi.

Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Nikos Filis önceki gün “Pontus soykırımı olmamıştır” deyince ve aşırı sağcı grupların tepkisini üzerine çekti.

Bu sözlerin üzerine Pontuslular Federasyonu üyeleri Atina Sintigma Meydanı'nda toplandı. Bakanı protesto eden eylemciler ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi.

Göstericilerin nefreti yalnızca Yunan Bakana değil aynı zamanda Türkiye'ye yönelikti. Taşınan pankartlarda Bakan Filis'le birlikte Atatürk'ün ve Lenin'in fotoğrafları vardı ve üzerlerine çarpı atılmıştı.

Ayrıca bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Kenya'ya kaçıran Savvas Kalenderidis de eyleme katıldı. Syriza ve Yeni Demokrasi Partisi milletvekilleri de eylemcilere destek verdi.

Ancak eylemciler Yeni Demokrasi Partili Yorgos Kumuçakos'a da tepkiliydi. Hıncını alamayan aşırı sağcılar Kumuçakos'u dövdü. Aynı partiden milletvekili Miltiyadis Varviçiotis göstericilerin gazabından zor kurtuldu.