İran Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Ahmedi: İran ve Türkiye birçok alanda birinci

Milli teknolojisi ile adından söz ettiren İran, uygulanabilir bilimsel makale üretiminde de söz sahibi ülkeler arasında. Ulusal Kanal’a konuşan İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doktor Vahid Ahmedi, ülkesindeki bilimsel çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Ahmedi, İran ve Türkiye’nin bilimsel üretim alanında islam dünyasında ilk sırada yer aldığına dikkat çekti.

İran Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Ahmedi: İran ve Türkiye birçok alanda birinci

Otuz yılı aşkın bir süredir batının uyguladığı ambargolara ürettiği milli teknoloji ile karşı koymayı başaran İran, uygulanabilir bilimsel makale alanında dünyadada ilk sıralarda yer alıyor.

Tahran’da gerçekleşecek “İran Bilim ve Teknoloji Haftası” basın toplantısı ardından Ulusal Kanal’a konuşan İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doktor Vahid Ahmedi, ülkesinde gerçekleşen bilimsel gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"İran bilimsel makaleler alanında dünyada on altıncı, İslam dünyasında ilk sırada yer alıyor, bizim son zamanlardaki politikamız bilimsel makalelerin sayısından ziyade uygulanabilirliğidir. Bilim üretimi hızı açısından da İran 2015’ten 2016’ya dünyada üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alıyor. İslam dünyasında ise ilk sırada yerini almış durumda"

Uygulanabilir bilimsel makale üretiminde İranlı ve Türk bilim insanlarının başarısı dile getiren İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, Türkiye ve İran’ın İslam dünyasında çeşitli alanlarda birinciliği paylaştığına vurgu yaptı.

"Uygulanabilir bilimsel makale yayımlanması açıdan da İslam dünyası içerisinde iki önemli ülke var, İran ve Türkiye. Biz birçok alanda birinci sıradayız, elbette çok sayıda bilimsel alanda da Türkiye ile rekabetteyiz bazen Türkiye bazen de İran, birinci sırada yer alıyoruz ve bu da bizim için övünç konusudur"

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

türkiye iran