MHP, dokunulmazlıklar için AKP'den sonra CHP'nin kapısını çaldı

MHP, dokunulmazlıkların kaldırılması için önce AKP, sonra da CHP'nin kapısını çaldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iki partiye de teröre destek fezlekelerinin öncelikli işleme koyulmasını önerdi. Vural, bu fezlekelerin işleme koyulmasının ardından, dokunulmazlığa ilişkin 3 yeni adımın daha atılmasını teklif etti.

MHP, dokunulmazlıklar için AKP'den sonra CHP'nin kapısını çaldı

MHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin AKP ile başlattığı görüşme trafiğine CHP ile devam ediyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iki partiye de dokunulmazlıkların kaldırılması için partisinin önerilerini götürdü.

Saat 12.30'da AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüşen Vural, 15.00'de de CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile biraraya geldi.

Vural'ın önerisi, teröre destek verenlerin fezlekesinin öncelikli işleme koyulması. Bu dosyaların işleme koyulmasının ardından dokunulmazlığa ilişkin 3 yeni adımın atılması da MHP'nin önerilerinin arasında.

AKP ile MHP'nin görüşmesinin ardından açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP'nin teklifinde anayasa değişikliğine dair bir öneri olmadığını söyledi.

Anayasaya geçici bir madde ekleyerek tek bir seferde bütün dosyaları işleme koymayı hedefleyen AKP, CHP ve MHP'den umduğunu bulamazsa kendi önerisini Meclis'e getirmeyi hedefliyor.

Geçen hafta da AKP ile CHP arasında dokunulmazlıkların kaldırılması için 3'üncü zirve yapılmıştı. Zirvede, AKP, CHP'ye anayasaya eklenmesi planlanan geçici maddeyle işleme koyulacak dosyaların kapsamına ilişkin yeni bir teklif sunmuştu.

Zirve sonrası açıklama yapan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin teklifinde görüş ayrılığının olduğunu açıklamıştı. Özel, AKP'nin yeni önerisinin, adı yolsuzluğa karışmış bakanları kapsamadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr