Soylu ve Gül'den karantinaya alınan iki yolcuya ilişkin açıklama

Fransa’nın başkenti Paris’ten kalkan uçakla İstanbul’a getirilen yolculardan ikisi otobüsten indirildi. Diğer yolcular ise bu duruma tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Soylu bu kişilerin karantinada olduğunu açıkladı.

Soylu ve Gül'den karantinaya alınan iki yolcuya ilişkin açıklama

Paris'ten gelen uçaktan inen ve karantinaya alınmak üzere yurda götürülen vatandaşları taşıyan otobüs polis ekiplerinin de bulunduğu bir ortamda durduruldu.

Bir genç kız otobüsten indirilerek özel bir araca alındı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

Duruma otobüste bulunan diğer yolcular tepki gösterdi.

Kıbrıs aktarmalı bir kişinin daha otobüsten indirildiği öğrenildi.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, Fransa'dan gelen iki yolcuya ilişkin, “Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı.” ifadesini kullandı. Soylu, Twitter'dan yaptığı açılamada, “14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs'a gönderilecekler.” bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Paris'ten gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsünden iki kişinin indirilmesine ilişkin, “Hukuk gerekeni yapacaktır.” dedi.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez.” değerlendirmesinde bulundu.

Kanun önünde herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bakan Gül, olayın takipçisi olduklarını kaydetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması"yla ilgili soruşturma başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başsavcılık, Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasının ardından harekete geçti.

Başsavcılık, "karantina tedbirlerine aykırı davranılması" suçundan soruşturma başlattı.

süleyman soylu fransa İçişleri Bakanı