İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yıldırım-11 Herekol Operasyonu başladı

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürüyor. İçişleri Bakanlığı, Siirt'te bin 3 personelin katılımıyla Yıldırım-11 Herekol Operasyonu başlatıldığını bildirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı da PKK'ya yönelik başarılı bir operasyona imza attı. Ukrayna'da bulunan PKK/KCK mensubu İsa Özer, yurt dışı operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yıldırım-11 Herekol Operasyonu başladı

Yurt içinde ve yurt dışında terörün üzerine üzerine gidiliyor. PKK'ya ağır darbeler vuruluyor. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürüyor.

İçişleri Bakanlığı, Siirt'te Yıldırım-11 Herekol Operasyonu başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada operasyonun, bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlatıldığı bildirildi. Operasyonda, 56 operasyonel timde bin 3 personelin görev aldığı belirtildi.

13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 24 işbirlikçinin yakalandığı, 112 mağara, sığınak ve deponun imha edildiği, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Son haber de Yıldırım-10 Norduz Operasyonu'ndan geldi. İçişleri Bakanlığı, Van'ın Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bölgede operasyon başarı ve kararlılıkla sürüyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı da PKK'ya yönelik başarılı bir operasyona imza attı. Ukrayna'da bulunan PKK/KCK mensubu İsa Özer, MİT'in yurt dışı operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

Edinilen bilgiye göre, hakkında yakalama kararı çıkınca Türkiye'den kaçan İsa Özer'in bir süredir Odesa'da olduğu tespit edildi. Terör faaliyetlerini Ukrayna'dan sürdürdüğü belirlendi. Özer, MİT'in özel yöntemleriyle Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi.

Özer'in "suçu ve suçluyu övmek", "terör örgütü propagandası yapmak” ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından da hakkında açılmış çok sayıda davası bulunuyor.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı siirt Yıldırım11 Herekol Operasyonu