2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi

Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2017-18 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 3 buçuk ay sürecek yaz tatili de başlamış oldu.

Yurdun dört bir yanında tüm öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Okul öncesi, ilkokul ve liselerde öğrenciler son ders zilinden sonra karnelerini aldı.

Edirne’den Kars’a yaklaşık 18 milyon öğrenci için yılın son ders zili çaldı. Karne alan öğrenciler Türkiye’nin dört bir yanında aynı heyecanı yaşadı. Kırklareli'ndeki bir eğitim merkezinde öğrenim gören zihinsel engelli öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Doğu ve Güneydoğu’da da karne heyecanı vardı. Van’ın Edremit ilçesinde bir sınıf öğretmeninin sosyal medyadan başlattığı kampanya kapsamında toplanan 28 bisiklet, öğrencilere hediye edildi.

Diyarbakır’da ise 89 yaşındaki Kore Gazisi Hamza Ulus, karnelerini verdiği öğrencilere nasihatte bulundu.

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de aynı telaş vardı. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 200 bin öğrenci aldı. Bir diğer adres ise Başkent Ankara’ydı.

Uzmanlar ise eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çekti.

Eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da bir mesaj yayınladı. Yılmaz mesajında “Unutmamalıyız ki karne, öğrencimizin değerini, şahsiyetini, kişiliğini ve zeka seviyesini belirleyecek bir gösterge değildir." dedi.

Ve son bir hatırlatma…

Eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu 3 aylık bir tatil ile atacak öğrenciler... Ve ilk ders zili bir dahaki dönem 17 Eylül’de çalacak.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr