Nefes kesen derbi Fenerbahçe'nin

Nefes kesen derbi Fenerbahçe'nin

TURKİSH Airlines Euroleague Top 16 turu F Grubu'nda iki Türk takımının karşılaştığı derbi maçta Fenerbahçe Ülker, deplasmanda karşılaştığı Anadolu Efes'i 71-77 mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 11-13, devreyi de 33-36 üstün kapattı. Üçüncü periyotu da 53-54 önde geçen Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'i 71-77 yendi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, gruptaki 7. maçında 5'inci galibiyetini elde ederken, Anadolu Efes ise 3. mağlubiyetini aldı.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker maçının ardından

FENERBAHÇE Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu F Grubu'nda Anadolu Efes'i mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın bekledikleri gibi zor geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Maçın başında çok fazla top kaybı yaptık. İkinci yarıda ribaundlarda üstünlük kurduk. Maçın kararı son anda belli oldu. İki takımın da kazanma fırsatı vardı. İki sayı öndeyken çok kötü savunma yaptık ve 3 sayı yedik. Moladan sonra bu sefer biz 3'lük bulduk. Bu da basketbolun güzelliği. Maçın sonundaki savunmamızla kazandık. Maçın önemli küçük detayı serbest atışlarda gizliydi. Çok serbest atış kaçırdık. Ama son çeyrekte önemli anlarda 4'te 4 attık. Bu da çok önemli. Basketbol seyircisi açısından çok önemli bir maç oldu. Taraftarımıza çok teşekkür ederiz. Anadolu Efes'e de başarılar diliyorum."

Obradovic ayrıca, ikinci yarının başında sakatlanan Bogdanovic'in çok acı çektiğini ve maçın ardından hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise, karşılaşmadan ders çıkarmaları gerektiğini belirterek, "Maçın sonunda 4 sayılık avantajımızı koruyamadık. Fenerbahçe Ülker, çok önemli anda öne geçti. Goudelock'un 3 sayılık basketi çok önemliydi. Çok zor bir gruptayız. Sadece daha ilk raundu kaybettik Fenerbahçe Ülker'e. Bu maç bize çok şey öğretti. Son ana kadar çekişmeli geçen bir maçı kaybettik. Oyuncularımızı konsantre ederek bu maçtan ders çıkarmalıyız" şeklinde konuştu. DHA