Bilirkişi kuleleri inceledi

Kış olimpiyatları için yapılan ancak 15 Temmuz günü heyelan nedeniyle çöken atlama kulelerini bilirkişi heyeti inceledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 4 kişilik heyet ihmalleri gözler önüne serdi.

Bilirkişi kuleleri inceledi

Erzurum'da heyelan nedeniyle çöken atlama kuleleri ile ilgili başlatılan soruşturmada, bilirkişi heyeti inceleme yaptı. Heyet, olay anında kulelerden atlayış olmamasını, tesislerin boşaltılmış olmasını büyük şans olarak değerlendirdi.

Genel güvenliği tehlikeye atma suçundan başlatılan savcılık soruşturmasında, göçüğün ihmal sonucu meydana geldiğine dikkat çekildi.

Bilirkişi heyeti bir kez daha pistin bulunduğu alanın heyelan bölgesi olduğunu vurguladı. Pistin yapıldığı alanın fay hattı üzerinde olmasının da gözardı edildiği ortaya çıktı.

Çöken pisti ayakta tutan çelik kazıkların 25-50 metre derinlikte olması gerekirken derinliğin sadece 1 metre olduğu kayıtlara geçti.

Kuleleri yapan ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Sarıdağlar firmasının asılsız faturalar nedeniyle Maliye ile davalık olduğu ortaya çıktı. Savcılık bu firmanın da projeye uyup uymadığını araştıracak. Beton kalitesi ile, kullanılan malzemenin standartlara uygun olup olmadığını da tespit edilecek.

Raporlarını hazırlaması için bilirkişilere 2 ay süre verildi. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma sonucunda ihmali olanları belirleyecek.

ulusalkanal.com.tr

erzurum atatürk üniversitesi çöktü bilirkişi heyeti