''Veriler bilirkişi incelemesine gönderilsin''

Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye olan komutanlar yeniden yargılamayı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve emekli Kurmay Albay Ümit Metin, darbe iddiası çöktü, şimdi kumpasçıkar araştırılacak dedi.

Yeniden yargılamanın başladığı Balyoz davasının 2. duruşmasında savcı dijital verilerin bilirkişiye gönderilmesini talep etti.

Komutanların ve avukatların talepleriyle ilgili mütalaasını sunan savcı, davaya dayanak gösterilen dijital verilerdeki çelişkilerin bilirkişi incelemesiyIe giderilmesini istedi.

Mütaalada Donanma Komutanlığı'nda bulunan 5 nolu hard disk ile 11, 16, 17 nolu CD'lerde yer alan dijital belgelerin Oluşturulma ve kaydedilme tarihlerinin tespit edilmesi ve Veri yollarının İncelenmesi gerektiği belirtildi.

Savcılık Süha Tanyeri'ye ait olduğu öne sürülen CD'lerin üzerindeki el yazılarının da incelenmesi istedi. El yazılarının Tanyeri tarafından mı yazıldığı yoksa bir cihaz aracılığıyla mı kopyalandığı tespit edilecek. YazıIarın oluşturulma tarihi de İncelenecek konular arasında.

Balyoz davasına dayanak oluşturan dijital verilerde 2 bine yakın zaman, mekan ve tarih çelişkisi olduğu ortaya çıkmıştı .

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi talepleri karara bağlamak için duruşmayı 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.00 'a erteledi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr