İki bakanlıkta FETÖ operasyonu: Gözaltı kararları var

Kamuda devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında Enerji Bakanlığında 60, Milli Eğitim Bakanlığında ise 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Darbe kalkışmasında aktif olarak görev alan FETÖ'cü 3 Sat komandosu ise yurtdışına kaçmak isterken Edirne'de yakalandı.

İki bakanlıkta FETÖ operasyonu: Gözaltı kararları var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Enerji Bakanlığı ve bağlı kuruşlarda görevli 60 kamu görevlisi ile Milli Eğitim Bakanlığında görevli 25 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden yaklaşık 40'ının gözaltına alındığı, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü, diğerlerinin gözaltına alma işleminin sürdüğü bildirildi.

Zanlıların, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, çoğunun meslekten ihraç edildiği, aralarında hâlâ çalışanların olduğu da kaydedildi.

Öte yandan 15 Temmuz darbe kalkışmasında aktif olarak yer aldıkları belirlenen 3 SAT komandosu düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince aranan bir üsteğmen ile iki astsubay başçavuşun, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne gişeler çıkışındaki arazi alanda yakalandığı belirtildi.

İlk sorgularında FETÖ ile bağlantılarını kabul eden ve darbe girişiminden 5 gün önceden haberdar olduklarını söyleyen 3 SAT komandosunun sorgusu devam ediyor.

FETÖ soruşturma kapsamında yaklaşık bir aydır aranan, futbolda şike davasının da sanıklarından eski komiser Celal Yasin Özdemir de Bulgaristan sınırındaki Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

fetö gözaltı milli eğitim bakanlığı enerji bakanlığı