TSK, El Bab'a inmek için çeşitli planlar üzerinde çalışıyor

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın el kritik halkası El Bab... Türk Silahlı Kuvvetleri, Amerika'nın birleştirmeyi hedeflediği sözde PKK kantonlarının ortasında yer alan El Bab’a inmek için çeşitli planlar üzerinde çalışıyor. Amerika ise PKK koridorunu kurtarmak için yeni bir tuzak peşinde... Washington, IŞİD'i Dabık bölgesine sürerek TSK'yı oyalamak ve El Bab'ın PYD tarafından ele geçirilmesini sağlamak istiyor.

TSK, El Bab'a inmek için çeşitli planlar üzerinde çalışıyor

Türk Ordusu, Fırat Kalkanı Harekâtı'nı başlatarak Amerika'nın PKK koridoruna büyük darbe indirdi. Harekâtın en kritik halkası ise El Bab. TSK, Kilis'in Elbeyli ilçesinden kuş uçuşu 30 kilometre güneyde kalan El Bab kasabasına inmek için çeşitli planlar üzerinde çalışıyor.

Plana göre, harekâta katılan unsurların sayısı arttırılacak.

Özel Kuvvetlerin belirleyeceği IŞİD mevzileri tank, top ve savaş uçaklarıyla vurulacak.

Türkiye sınırının tam güvenliği için El Bab'ın da temizlenmesinin hayati önemde olduğu belirtiliyor.

Amerika ise PKK koridorunu kurtarmak için çırpınıyor. Washington'un yeni tuzağı IŞİD'i Dabık bölgesine sürerek TSK'yı oyalamak ve PYD'yi El Bab'a sokmak. IŞİD'in Dabık'a büyük bir yığınak yaptığı ve 300 civarında da militan yerleştirdiği belirtiliyor.

Ancak TSK, El Bab'ı temizlemekte kararlı. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan askeri kaynaklar, "Eğer YPG El Bab'a yönelirse, Dabık'ı teğet geçer doğrudan El Bab'a gireriz" dedi. Askeri ve istihbarat kaynakları Suriye ordusunun kuzeye doğru ilerlemesini beklediklerini, böylece PKK'nın koridor hayalinin de son bulacağını söyledi.

El Bab, Kilis’in Elbeyli ilçesinden kuş uçuşu 30 kilometre uzakta. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin denetimindeki Afrin ile Menbiç arasında kalan bölge IŞİD'in elinde bulunuyor. Rakka'dan sonra örgütün Suriye içindeki en önemli mezvilerinden biri. Konumu itibariyle birleştirilmek istenen PKK kantonların tam ortasında yer yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr