ABD'de milli gurur duygusu azalıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde "milli gurur duygusu" azalıyor. Ülkede yapılan bir ankete göre, Amerikalıların ülkeleri ile gurur duyma oranı 20 yılda yüzde 87'den yüzde 63'e düştü.

ABD'de milli gurur duygusu azalıyor

Kovid-19, işsizlik, evsizlik, açlık ve ırkçılık Amerikalıların milli gurur duygusunu azalttı.

2001’den bu yana Amerikalıların ülkeleriyle gurur duyma oranında gerileme yaşandı. 2020’ye gelindiğinde “milli gurur duygusu” yüzde 24 geriledi.

Gallup Araştırma Şirketi'nin, 50 eyalette binden fazla kişi ile 28 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, 2001’de Amerikalıların yüzde 87’si ülkeleri ile “aşırı derecede gurur” duyarken bu oran 2020 yılında yüzde 63 seviyesine düştü.

Milli gurur duygusu en yüksek olan Cumhuriyetçi seçmenin de ülkesine duyduğu gurur 1 yılda yüzde 11 geriledi. Ankette “ülkesi ile aşırı derece gurur duyan” Cumhuriyetçilerin oranı yüzde 67, Demokratların oranı ise yüzde 24 çıktı.

Amerikalıların ülkeleri ile övünme oranları etnik aidiyete göre de farklılık gösterdi. Beyaz Amerikalıların yüzde 49’u ülkesi ile gurur duyduğunu belirtirken, beyaz olmayan Amerikalılarda ise bu oran yüzde 24’e düştü.

Uzmanlar, Amerikan halkındaki “milli gurur duygusu”ndaki azalışta, Kovid-19 salgını ile başlayan sağlık krizi, ekonomik sorunlar ve siyahilere yönelik şiddetin etkili olabileceğini değerlendirdi.

ulusal.com.tr

abd