İşte Öcalan'ın yeni oyuncağı

İmralı Cezaevinde yatan PKK lideri Abdullah Öcalan için acil durumlarda kullanılmak üzerine bir sikorsky helikopterinin ayrıldığı ortaya çıktı.

İşte Öcalan'ın yeni oyuncağı

Aydınlık gazetesinden Zihni Erdem'in haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bursa Jandarma Komutanlığı emrindeki bulanan Sikorsky S-70 helikopterin acil durumlarda personel, hasta nakli ve askeri maksatlarla kullanıldığını” bildirdi. Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın sorusunu yanıtlarken İmralı’ya ulaşım olanakları ile ilgili de bilgi verdi.

Öcalan'ın İmralı masrafı

Bozdağ’ın, Oran’ın bütün sorularına yanıt verirken, “Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile son 14 yıl içinde görüşen devlet görevlileri var mıdır?" sorusunu yanıtsız bırakması dikkat çekti. MİT’in Öcalan ile yaptığı görüşmeleri es geçen Bozdağ’ın verdiği bilgiye göre, Ocak ayı itibarıyla personele ödenen aylık maaş tutarının 98. 973,70 TL olurken ulaşım için 1. 743.97 TL harcanıyor.

‘Apo’ya Avrupalı ilgisi’

Öcalan’ı ziyaret eden devlet görevlilerini bir sır gibi saklayan Bozdağ, Avrupalı ziyaretçilerle ilgili olarak şu bilgiyi verdi: “2001-2013 yılları arasında muhtelif tarihlerde , Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi toplam 5 kez; 2004-2013 yılları arasındaki muhtelif tarihlerde, İzleme Kurulunun toplam 15 kez resmi görüşmeler çerçevesinde adı geçen hükümlü ile bir araya gelmişlerdir.”

ulusalkanal.com.tr