Kovid-19'da makas açılıyor

Koronavirüs salgınıyla mücadele iyi başladı ancak süreç uzadıkça tedbirlere uyma oranı ne yazık ki düştü. Bu durum rakamlara da yansıyor. Uzmanlar, virüsten korunmak için "sosyal mesafe" ve maske kullanımına dikkat çekiyor. Ancak yine de tablo, iç açıcı değil. Sağlık Bakanlığı, 17 Ağustos ile 23 Ağustos'u kapsayan 'Kovid-19 Haftalık Durum Raporu'nu paylaştı. Rapora göre, geçen hafta yeni vaka sayısında yüzde 5 artış söz konusu.

Kovid-19'da makas açılıyor

İyileşen hasta sayısı azalıyor. Yeni vaka sayısı artıyor. Açıklanan son veriler kritik bir eşikte olduğumuzu gösteriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla bir kez daha uyardı. Bakan Koca, ''Bugün toplamda 6.5 milyon test sayısını geçtik. Yeni tespit edilen 1.500’den fazla hastamız var. Yeni hasta sayısını düşürmek mücadelemizin en önemli hedefi. Bu hedefe katkı için tedbirlere uyum şart. Sonunda yenilen virüs olacak.'' ifadesini kullandı.

Vaka sayıları... Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 'Haftalık Durum Raporu' durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Rapora göre, geçen hafta yeni vaka sayısında yüzde 5, ölüm sayılarında yüzde 13, entübe edilen hasta sayısında yüzde 31 artış yaşandı. Taburcu edilen hasta sayısında yüzde 4 düşüş var.

Bazı vatandaşlar durumun ciddiyetinin farkında değil, hastalığı göz ardı ediyor. Bazıları ise uyması gereken kurallara ilk günkü kadar önem vermiyor. Uyarıları hiçe sayıyor...

Kurallara ilk gün olduğu gibi sıkı bir şekilde uyanların sayısı az değil. Ancak bu durum virüsü durdurmaya yetmiyor.

Kafe işletmecileri de hem müşteri yoğunluğunun düşmesinden, hem de müşterilerin kurallara uymamasından şikayetçi.

ulusal.com.tr

koronavirüs