O sözler üzerine öğretmen hakkında soruşturma açıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 'Çocuk Bakan'ın 'dinlerarası diyalog' sözleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen hakkında soruşturma başlattı. "Dinlerarası diyalog' sözleri FETÖ'yle bağdaştırılıp tepki gösterilmişti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Çocuk Bakan'ın 'dinler arası diyalog' sözleri üzerine öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Sosyal medyada "Dinlerarası diyalog" kavramının Fethullahçı Törer örgütü söylemine benzetenler olmuştu.

"Küçük bakanın" okuduğu cümleleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu'nda görev yapan Türkçe öğretmeninin yazdığı tespit edildi.

Ancak öğretmenin bu cümleyi Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan 'Medeniyetler İttifakı Girişimi' metninden aldığını söylediği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinin “Medeniyetler İttifakı Girişimi” bölümündeki ifade ise şöyle: “Başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlük kazanan girişim, bugün din dahil kültürler arası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır.”

ulsualkanal.com.tr

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı