Trafiğe ileri teknoloji ile çözüm

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı, 24-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Trafiğe ileri teknoloji ile çözüm

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı, 24-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Fuarda, karayollarının güvenliği için gerekli olan en son teknolojiler tanıtılacak.

Dünya genelinde nüfusun kırsaldan kente yığılması, özellikle büyükşehirleri kaldırabileceklerinden fazla nüfusa hizmet vermeye zorluyor. 14.8 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da insanlar trafikte ortalama 45 dakika geçiriyor. Günlük trafiğe çıkan araç sayısı ise 2,25 milyon olarak belirlendi.

Intertraffic İstanbul Fuarı Bilim Kurulu Başkanı ve AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde özellikle büyükşehir belediyelerinin, büyük nüfus ve mobiliteyi yönetebilmek için akıllı şehir uygulamalarına yatırım yaptığını belirtti.

Akıllı şehir çözümlerinin ise yüzde 94 oranıyla en çok ulaşım alanında kullanıldığını anlatan Ilıcalı, "Kişi, araç ve altyapı iletişimini daha akıllı hale getirerek daha güvenli bir ulaşım için doğa dostu, teknolojik çözümler sunan uygulamalardan oluşan Akıllı Ulaşım Sistemleri, çözüme giden yolun en önemli bileşenlerinden biri olarak görünüyor." dedi.

Mustafa Ilıcalı, özellikle büyükşehirlerde günlük hayatı kolaylaştıran teknolojik, hızlı ve konforlu çözümler sunarak entegre ulaşım sistemlerine katkı sağlayan park sistemleri uygulamalarının, trafik yönetimi ve planlaması, yol güvenlik ekipmanları, ulaşım alt yapı sistemleri, ulaşımda güvenlik ve karayollarının en verimli şekilde kullanılmasında öne çıktığını ifade etti.

Ilıcalı, ekonominin ve yaşam kalitesinin can damarının ulaşım sektörü olması nedeniyle, en büyük yatırımların bu sektöre yapıldığını bildirdi.

"Karayolu için 166 milyar lira yatırım yapılacak"

Avrupa’yı Asya’ya dördüncü kez bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atıldığını anımsatan Ilıcalı, 2023 yılına kadar karayolu ulaşımı için 166 milyar lira yatırım yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Ilıcalı, bu yatırımlar gerçekleştiğinde, bölünmüş yolların toplamının 32 bin kilometreye, Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle yapılacak otoyol uzunluğunun 7 bin 500 kilometreye yükseleceğini ifade ederek, "Bugün itibarıyla bin kilometreye düşen 2,5 kilometrelik otoyol uzunluğumuz 9,2 kilometreye yükselerek, AB ülkelerinin ortalama değerine ve toplam karayolu ağımız da 67 bin kilometreye ulaşacaktır." diye konuştu.

Intertraffic İstanbul'un sektör için önemine değinen Ilıcalı, fuara yurt içinden kamudan özel sektöre ulaşımla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile 90'dan fazla ülkeden ziyaretçi ve 200 firmanın katılacağını açıkladı.

Ilıcalı, ulaşım yatırımlarıyla, sürücülere sağlanan daha güvenli, rahat ve konforlu araç kullanım imkanları sonucu taşıt sayısında ve dolayısıyla araç trafiğinde yaşanacak önemli orandaki artışlara rağmen, özellikle başta hatalı sollamalar olmak üzere, diğer yol kusurlarından kaynaklanan ve can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarında önemli oranda azalma görüleceğini vurguladı.

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı'nın, 24-26 Mayıs'ta İstanbul'da düzenleneceğini aktaran Ilıcalı, fuarda, karayollarının güvenliği için en son teknolojilerin tanıtımının yapılacağını bildirdi.

Trafik teknoloji ziyaretçi karayolları Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Milletvekili