Su 50 kuruş, karpuz 20 kuruş

Meşhur Ödemiş karpuzu pazardaki yerini almaya başladı. Üreticiler, soğuk hava koşulları nedeniyle geçmiş yıllara göre gelişimi geciken karpuzun tüketiminin azlığına dikkat çekiyor. İzmir’in en çok karpuz yetiştiren ilçesi Ödemiş’te üreticiden tüketiciye çağrı var.

Su 50 kuruş, karpuz 20 kuruş

Tarlalardan toplanıyor, üreticiden esnafa esnaftan yurttaşların mutfağına giriyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz’da ekim hasadı başladı..

İzmir’in en çok karpuz yetiştiren ilçesi Ödemiş’te eski istasyon civarına kurulan karpuz pazarı henüz durgun.

Karpuzun gecikmesi ne ürün miktarına ne de lezzetine yansımadı.

Ege Bölgesi’nin bir çok noktasından esnaf bu pazara gelerek karpuz ihtiyacını karşılıyor.

Karpuz pazarı bir haftadır açık. Karpuzların toptan kilogram fiyatı ise 40-45 kuruş arasında değişiyor.

Ancak asıl yoğunluğun 1 Temmuz’dan itibaren yaşanacağı düşünülüyor.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA