"Bölücüğe karşı hazırız" Erdoğan'a hakaret sayıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten bir soruşturma da Türkiye Gençlik Birliği yöneticileri için açıldı. Savcılık "Gericliğe ve bölücülüğe karşı Kubilay gibi hazırız" ifadelerini Erdoğan'a hakaret kabul etti. TGB üyeleri soruşturmaya "27 Aralık'ta Güvenpark'ta hepimiz Kubilayız" diyerek yanıt verecek.

"Bölücüğe karşı hazırız" Erdoğan'a hakaret sayıldı

"Gericiliğe ve bölücülüğe karşı Kubilay gibi hazırız" ifadeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret kabul edildi.

Türkiye Gençlik Birliği'nin Bandırma'da düzenlediği Kubilay anmasında kullandığı pankart nedeniyle 4 TGB yöneticisi hakkında soruşturma açıldı. Gençlere yöneltilen suçlama ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret.

Bandırma Savcılığı'nın talimatı ile Emniyet'e çağırılan gençlerin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındı. Emniyet ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen TGB'liler, gericiliğe karşı Cumhuriyet'e sahip çıkmanın suç olmadığını vurguladı.

Bandırma Savcılığı'nın soruşturma konusu yaptığı Kubilay anması, 23 Aralık'ta TGB Genel Başkan Yardımcısı Bora Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Soruşturmayı Ulusal Kanal'a değerlendiren TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "herkesi; gericiliğe ve bölücülüğe karşı 27 Aralık saat 14.00'te Ankara Kızılay Meydanı'nda Kubilay olmaya çağırıyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr