Bağdat'ın tepkisi dinmedi

Türk askerinin bir bölümü Başika kampından çekildi ancak Bağdat'ın tepkisi dinmedi. Irak, Musul Başika kampındaki askerlerin tamamının çekilmesini istedi. Irak Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türk askerinin Irak topraklarından tamamen çekilmesi gerektiği" belirtildi. Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin Sözcüsü Saad Maan da Türk askerinin Irak'ta bir yerden başka bir yere naklinin krizi çözmediğini söyledi.

Bağdat'ın tepkisi dinmedi

Türk askerinin Başika kampından çekilmesi Bağdat'ın tepkisini dindirmedi. Irak merkezi hükümeti, Türk askerlerinin tamamının Irak topraklarından çıkmasını istedi.

Açıklama Irak Başbakanlığı tarafından yapıldı. Açıklamada, “komşu Türkiye’nin Irak’ın ulusal egemenliğine saygı duyarak Irak topraklarından tamamen çekilmesinin gerekliliğinin hâlâ geçerli olduğu" belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin sözcüsü Saad Maan'dan geldi. Al Sumaria kanalına konuşan Maan, Türk askerinin Irak'ta bir yerden başka bir yere naklinin krizi çözmediğini söyledi.

Maan, "Türk askerinin kısmen Başika kampından çekildiğini söyleyebiliriz. Bizim şikâyet ettiğimiz konu Türk askerinin Irak'a izinsiz gelmesidir. Askerlerin bir yerden başka yere kaydırılması sorunu ortadan kaldırmaz." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne verdikleri şikayet dilekçesini geri çekmediklerini belirten Maan, "Arap ülkeleri dışişleri bakanlarını acil toplantıya çağırdıklarını ve bu konuda ısrar edeceklerini" kaydetti.

ulusalkanal.com.tr