SWAT yüzünden yaralanan bebeğin ailesine bir darbe daha

SWAT Timinin el bombası yüzünden yaralanan çocuğun ailesi 1 milyon dolarlık hastane faturasıyla karşı karşıya.

SWAT yüzünden yaralanan bebeğin ailesine bir darbe daha

SWAT Timinin el bombası yüzünden yaralanan çocuğun ailesi 1 milyon dolarlık hastane faturasıyla karşı karşıya.

Alecia ve Bounkham Phonesavanh bir gün ailelerinin askeri bir çatışma ortasında kalabileceğini asla hayal edemezlerdi. Ama bebekleri SWAT timi tarafından ciddi şekilde yaralanıp onları asla ödeyemeyecekleri 1 milyon dolarlık hastane masrafıyla bırakınca karşılaştıkları şey tam da bu çatışma oldu.

Anne ABC News’e yaptığı açıklamada “Çuvalladılar. Ellerinde yanlış arama emri vardı, yanlış eve baskın düzenlediler” dedi.

2014 baharında Janesville, Wisconsin’deki Phonesavanh ailesinin evi yangın yüzünden harap olmuştu. Dört çocukla ve evsiz bir şekilde Cornelia, Georgia’daki Bounkham’ın kız kardeşine gitmek zorunda kaldılar.

Kalabalık aile için eski garaj yatak odasına dönüştürülmüştü: ebeveynler Bounkham ve Alecia, 7 yaşındaki Emma, 5 yaşındaki Mali, 3 yaşındaki Charlie ve 18 aylık ‘Bou Bou’ olarak bilinen Bounkham Jr. Zorlu birkaç aydan sonra aile Winsconsin’De yeni bir ev bulup geri dönmeye karar verdiler.

28 Mayıs günü saat gece 2 sularında kaldıkları garajda birden kör edici ve çok yüksek sesli bir patlama gerçekleşti. Özel bir SWAT timi ailenin yatak odasında habersiz bir patlama düzenledi. Polis raporlarına göre odaya polis ve ordu tarafından kullanılan bir şaşırtma bombası atıldı. Bomba Bou Bou’nun beşiğinin içine düşmüştü.

“Bou Bou çığlık atmaya başlamıştı” diye anlattı anne Alecia “Hemen onu olmaya gittim.”

Ama Alecia oğluna ulaşamadan onu bir görevli almıştı. “Görevliye ‘Sadece oğlumu bana ver. Çok korktu, bana ihtiyacı var’ diyip durdum ama görevli vermedi” diyerek o anları anlatan anne görevlinin bebeği alarak odadan çıktığını ve onu bir daha görmediğini söyledi.

Bou Bou ciddi şekilde yaralanmıştı; yüzünün tamamı, üst gövdesi ileri derecede yanmıştı. Anne görevlilere yaralandı mı diye sorduğunda oğlunun gayet iyi olduğu cevabını aldığını iddia etti.

Bebek hemen Atlanta’daki Grady Memorial Hastanesi’ne kaldırıldı ve sonra aileye haber verildi. Bebeklerinin ciddi yaralarını gören aile sinir krizi geçirdi.

Şimdiyse tek başlarına asla ödeyemeyecekleri bir borçla oğullarının eski haline dönmesini umuyorlar.

ulusalkanal.com.tr

SWAT