Genelkurmay Başkanlığı'ndan o iddialara net yanıt!

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki Zergele kampı'na yapılan operasyonda sivillerin öldüğü yönündeki iddialara çifte yalanlama geldi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Vurulan yerin köy değil teröristlerin barınma alanı olduğu, çevresinde sivil halk olmadığı" belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Zergele'nin terörist kampı olduğu, bombardıman sırasında kampta üst düzey PKK'lıların olduğu" vurgulandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan o iddialara net yanıt!

Terör örgütü PKK'nın Kandil'e bağlı Zergele kampına düzenlenen hava harekatı sonrası, örgüte bağlı kesimler tarafından yapılan "çok sayıda sivil öldü" propagandasına çifte yalanlama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iddialar üzerine inceleme yapıldığı vurgulandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1. Bazı basın yayın organlarında Irak Kuzeyine icra edilen hava harekâtı esnasında bir köyün bombalandığı ve sivil şahıslardan ölen ve yaralananların bulunduğu iddiası yer almıştır.

2. Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmıştır.

3. Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir.

4. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KAMPTA SİVİLLER DEĞİL PKK'NIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ VARDI

PKK kaynaklarının "siviller öldü" proragandasına bir yalanlama da Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık açıklamasında vurulan yerin köy değil PKK kampı olduğunun altı çizildi.

Zergele'nin PKK'nın lojistik ve koordinasyon kampı olduğu belirtilen Bakanlık açıklamasında "Temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla ortak çalışma titizlikle yürütülecektir." ifadesine de yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır.

En yüksek standartlarda yürütülen hava harekâtı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir.

Bahsekonu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK’lıların harekât sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir.

Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır.

Herhalûkarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir.

Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır.

ulusalkanal.com.tr

pkk tsk açıklama köy genelkurmay başkanlığı