Kılıçdaroğlu: İktidar MHP kurultayına müdahale ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin MHP’deki olağanüstü kurultay sürecine müdahale ettiğini söyledi. Kurultay süreçlerinin hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten CHP lideri “Bizde böyle olmaz, imzayı getirsinler kurultayı toplarız” sözleriyle de parti içi muhaliflere mesaj verdi.

Kılıçdaroğlu: İktidar MHP kurultayına müdahale ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’de yaşanan kurultay tartışmalarına ilişkin ilk kez görüşünü açıkladı.

CHP İl başkanları toplantısı için bulunduğu Van’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, iktidarın MHP’nin olağanüstü kongre sürecine müdahale ettiğini söyledi.

Kurultay süreçlerinin hukuk çerçevesinde yapılmasını belirten Kılıçdaroğlu, MHP’de durumun bu şekilde olmadığını belirtti.

CHP lideri, “Ortaya konan tablo, doğrudan iktidar kanadından müdahalenin olduğu şeklinde. Müdahale etmediklerini söyleseler de bu aslında böyle.” İfadelerini kullandı.

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin “iktidarı değiştirmek için önce muhalefeti değiştirmeliyiz.” Sözleri de Kılıçdaroğlu’nun gündemindeydi.

İnce’ye yanıt veren Kılıçdaroğlu “Yönetim değiştirmek istenebilir. Delegeden yeterli imzayı getirirsiniz, kurultayı toplarız. Başka partiler gibi kavga sürecine çevirmeyiz.” dedi.

Muharrem İnce, geçen hafta Balıkesir’in Edremit ilçesine on milletvekili ve on beş belediye başkanı ile çıkarma yapmış, adeta gövde gösterisi yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr